Fevzi Çakmak tapuya da hizmete de kavuşuyor

26 Nisan 2015, Pazar - 13:17
Fevzi Çakmak tapuya da hizmete de kavuşuyor
Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde, 2B tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Vakıf, Hazine ve belediye arazilerindeki tapu probleminin çözümünde ise sona gelindi. 2B\'nin çözümünün ardından mahalle, belediye ve merkezi idarenin kalıcı yatırımlarını almaya başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, \"halk buluşmaları\" çalışmasını Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde sürdürdü.

Yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan, talepleri dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, merak edilen problemlerle ilgili de açıklamalar yaptı. Düzenlenen açık hava toplantılarında mahallelilere seslenen Başkan Tütüncü,\"Seçimden sonra sizin yanınıza gelenlerden değiliz. Seçimden sonra 6 kez mahalleyi ziyaret ettim.\" dedi.

6 bin 900 kişiye 2B tapusu

Tütüncü, 6 yılda 23 bin hak sahibine tapu vererek Kepez\'in tapu probleminin çözümünde çok önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.
Fevzi Çakmak\'ın en büyük probleminin tapu olduğuna dikkat çeken Tütüncü, \"2009 mahalli seçimlerinde 2B Hazine arazilerindeki mülkiyet problemimi çözme sözü vermiştik.  Ak Parti Hükümet\'imizin 2012\'de çıkardığı bir  kanunla 2B çözüldü. 2014\'te yerel seçimlerinde ise seçimlerden sonra tapularınız dağıtılacak, sözünü vermiştik. Fevzi Çakmak ve 18 mahallemizde 6 bin  900 hak sahibi hemşehrimize  2B tapuları verilmeye başlandı.\" açıklamasını yaptı.

Tütüncü, 2B probleminden dolayı geçmişte Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde, Vakıf, Hazine ve belediye ait araziler üzerinde gecekondusu bulunanların tapu problemini çözemediklerinin altını çizdi.  Başkan Hakan Tütüncü, 2B\'nin çözümüyle birlikte 2B olmayan Hazine, Vakıf ve belediye arazilerinde tapu tahsisiyle ilgili çözüm sürecini başlattıklarını belirtti.

Vakıf tapuları da geliyor

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti problemini kısa bir zamanda çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Tütüncü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: \"Konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti sorunu çözmek için 23 milyon liralık Kepez tarihinin en büyük takas işlemini gerçekleştiriyoruz. 23 milyon bedelli Vakıf arazisini, belediyemiz devralmak için Defterdarlık ile  gerekli çalışmaları  söz verdiğimiz gibi 2014 mahalli seçimlerinden sonra başlattık. Defterdarlık ile Vakıflar İdaresi arasında her türlü anlaşma zemini oluşturuldu. Takas dosyası  bir ay önce Ankara\'ya gönderildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı takas işlemi için yüzde 99 anlaştı.  Ak Parti Antalya Milletvekili adayımız ve eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan\'ın devreye girmesiyle de Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü takas işlemini sonlandırma  aşamasına geldiler.  İki kurum, bir kaç hafta içerisinde takas işlemini imzalayıp  onaylanması için Başbakanlığa gönderecekler.  Daha sonra konut parsellerindeki Vakıf arazilerinin hepsinde tapulama işlemini başlatacağız. Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde, konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti sorunu 2015 yılı içerisinde çözüyoruz.\"

Hazine ve belediye tapuları da verilecek

Tütüncü, Hazine ve belediye arazilerindeki mülkiyet sorunuyla ilgili de şu bilgiyi verdi:
\"Hazine arazilerinde tapulama ve devir işlemleriyle ilgili çalışmaları da başlattık. Belediyemiz bu konuyla ilgili gereken çalışmaları en titiz şekilde yapıyor. Belediye arazileri üzerindeki gecekondularda oturanlara bugüne kadar tapu verilememesinin nedeni 2B idi. 2B çözülünce bu belediye arazilerinde hak sahiplerine tapulama yapabilir hale geldik.\"
Tütüncü, okul, park, yol gibi kamusal alanlarda gecekondusu olanları da tapulama da mağdur etmeyeceklerinin altını çizdi.

Askeri alandaki gecekondu problemi de çözüldü

Askeri alanda kalan yerle ilgili imar planı düzenlemesi yaptıklarını aktaran Tütüncü, imar düzenlemesiyle hem mahallenin bir kısmında kat artışı getirdiklerini hem de  askeri alanda daha önce yıkılan 120 civarındaki gecekondunun tapu problemini çözdüklerini ifade etti.

Fevzi Çakmak\'ta modern şehir dönüşümü başladı
 
Başkan Hakan Tütüncü,  geçmişte 2B probleminden dolayı  Fevzi Çakmak Mahallesi\'ne  kamu ve belediye yatırımlarını getiremediklerini  hatırlatarak şöyle devam etti:  \"2B problemi çözülür çözülmez bölgenin okul talebini karşılayacağımızın sözünü vermiştik. Birilerinin yapılmayacağını iddia ettiği, 3 ay önce temelini attığımız 16 derslik spor lisesi ve pansiyon binası ile 24 derslikli ilkokul ve ortaokul binasının, kaba inşaatları tamamlandı. Fevzi Çakmak Mahallesi\'ndeki Fen İşleri Şantiyesi arazisine belediye hizmet atölyelerini inşa etme sözümüzü de tuttuk. Kütükçü ile Fevzi Çakmak mahalleleri arasında şefkat ve huzur evinin temelini attık. Antalya Askerlik Şubesi\'nin bölgeye yapılmasını sağladık. Mahallenin güneyindeki Şelale Caddesi\'nin, kaldırım ve asfaltını yeniledik.  Belediyecilik hizmetleri ve kamu yatırımlarıyla  Fevzi Çakmak Mahallesi\'nde  modern bir şehre dönüşüm başladı.” 

Acıları da paylaştı  

Tütüncü, 350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi, 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi, Yeşilırmak Caddesi\'nden geçecek olan tramvay hattı ve Korkuteli Kavşağı ile  Havaalanı Kavşağı arasında açılacak olan yeni bulvar çalışmalarının, bölgeye değer kazandıracağını da ifade etti.

Başkan Hakan Tütüncü, açık hava toplantılarından sonra hasta ve taziye ziyaretlerinde bulunarak acılara ortak oldu.

Halk buluşmasına, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri,  Belediye meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Musa Öncü, Ak Parti Kepez İlçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri 
Fevzi Çakmak tapuya da hizmete de kavuşuyor
Fevzi Çakmak tapuya da hizmete de kavuşuyor

Benzer Haberler