AKBB’li belediyeler yarışacak

7 Nisan 2015, Salı - 13:54
AKBB’li belediyeler yarışacak
Akdeniz Belediyeler Birliği, üye belediyeler arasında proje yarışması düzenleyerek,  başarılı belediyecilik çalışmalarının örnek olmasını sağlayacak.

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), üye belediyelerinin tecrübe paylaşımında bulunmasına yönelik bir çalışmayı daha başlattı. Başkan Hakan Tütüncü, dönemiyle birlikte inceleme araştırma gezilerini, tecrübe paylaşımlarına yönelik etkinlikleri artıran AKBB, üye belediyeleri arasında proje yarışması düzenleyecek.
 
Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, birliğin encümen toplantısında yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, belediyeler arasında tecrübe paylaşımına önem verdiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, farklı belediyelerin yapmış oluğu güzel çalışmaların diğer belediyelere örnek teşkil etmesi amacıyla City Expo Fuarı’nı düzenlediklerini belirtti.

Tecrübe paylaşılacak

Üye belediyelerin yaptığı başarılı çalışmalara dönük yarışma düzenleyeceklerini aktaran Tütüncü, “Belediyelerimizin yapmış oldukları başarılı çalışmaları proje yarışmasına tabi tutarsak, başarılı olan projeleri çeşitli kategorilerde ödüllendirirsek ve ödül alan projeleri de sergilersek belediyelerimiz örnek projeleri kendi halklarına armağan etme konusunda farklılığı yakalayacaklardır, diye düşündük. Bu amaçtan dolayı böyle bir proje yarışmasını gerçekleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yarışma için danışma kurulu

Proje yarışması için üniversiteden, meslek odalarından ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir danışma kurulu oluşturduklarını aktaran Tütüncü, şunları söyledi: “Danışma kurulumuz, proje yarışmamıza müracaat eden eserler arasında bir değerlendirme yapacak. Başarılı bulunan projelere ödüller vereceğiz. Ödül alan belediyeler ilan edilerek projelerinin örnek olmasını sağlayacağız. Yarışma, tecrübelerin paylaşılması anlamında çok farklı bir etki oluşturacak, belediyeciliğimize katkı verecek ve şehirciliğimize ufuk sağlayacak bir çalışma olacak.”

Final Eylül’de

Proje yarışmasında para ödülü verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü,“Para ödülünün ötesinde bir taltife dönük bir takdirname, onur belgesi vereceğiz.   Manevi tatmin sağlayacak bir ödül olacak.  Belediyelerimiz projelerini hayata geçirdiklerinde hep takdir beklerler; maddi bir ödül beklemezler.” diye konuştu.  Yarışmanın finalini, Eylül ayında yapacaklarını sözlerine ekledi. 
AKBB’li belediyeler yarışacak
AKBB’li belediyeler yarışacak
AKBB’li belediyeler yarışacak
AKBB’li belediyeler yarışacak
AKBB’li belediyeler yarışacak

Benzer Haberler