AKBB büyüyor

6 Nisan 2015, Pazartesi - 13:28
AKBB büyüyor
Başkan Hakan Tütüncü dönemiyle birlikte kurumsal bir kimlik kazanan ve marka değeri artan Akdeniz Belediyeler Birliği’ne, Türkiye’nin değişik bölgelerindeki belediyelerden üyelik başvurusu gelmeye başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, göreve gelmesinden sonra üye belediyelerle yakından ilgilenen ve daha aktif bir kurum kimliği kazanan Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB)’nin üye sayısı artıyor. AKBB’ye, 6 belediye daha üyelik başvurusu yaptı.

Sandıklı Belediyesi (Afyonkarahisar), Hekimhan Belediyesi (Malatya), Kemer Belediyesi (Burdur), Seydikemer Belediyesi (Muğla), Kumluca Belediyesi (Antalya) ve Gazipaşa Belediyesi’nin üye müracaatlarıyla AKBB’nin 52 olan üye sayısı 58’e çıkacak. AKBB’ye, tüzük değişikliği sonrası Akdeniz bölgesi dışındaki belediyelerde üye olabiliyor. Bu kapsamda İç Anadolu’dan Sandıklı Belediyesi ve Doğu Anadolu’dan Hekimhan Belediyesi, AKBB’ye katılıyor. Böylece AKBB’nin üye belediyelerinin olduğu il sayısı 4’den 6’ya çıkmış oldu.

Birliğin üye sayısı 58 oluyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 6 belediyenin üyelik başvurusunu, birliğin Nisan ayındaki genel kurulunda görüşüp karara bağlayacaklarını belirtti. Birliğin üye sayısının 58’e çıkacağının altını çizen Başkan Tütüncü, “Şu an birliğin Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla olmak üzere 4 ilde üye belediyesi var.  Sandıklı ve Hekimhan belediyelerimizin başvurusuyla göreve geldiğimizde 4 olan il sayımız 6’ya çıkmış olacak. Bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Üye sayısının artması kalite getirecek

Tütüncü, Akdeniz dışından birliğe üyelik başvurusu yapılmasını ise şu şekilde değerlendirdi: “Akdeniz Belediyeler Birliği, sadece Antalya’da belediyecilik hizmetlerinin gelişmesine katkı veren bir kurum olmaktan uzaklaşıyor ve çok daha geniş bir coğrafi alanda belediyecilik hizmetlerine katkı veren, belediyelerimize vizyon sunan kurum haline geliyor. Birliğin üye sayısının artması, City Expo Fuarı ve eğitim programlarımıza derinlik ve kalite de kazandıracak.” 
AKBB büyüyor
AKBB büyüyor

Benzer Haberler