“Sırrımız, farklı modellemelerin bölgeye uyumunu sağlamak”

2 Nisan 2015, Perşembe - 11:37
“Sırrımız, farklı modellemelerin bölgeye uyumunu sağlamak”
Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu açılış programı kapsamında konuşan ve Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bizim başarımızdaki en önemli sırlardan birisi çok iyi modellemeler yapmak.” dedi.
 
 Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen 5.Anfaş City Expo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapsamında, Expo Center Fuar Merkezi\'nde Yerel Yönetimler Sempozyumu açılış programı düzenlendi. 
 
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Tunus Belediyeler Birliği yöneticileri, yerli ve yabancı belediye başkanları, başkan yardımcıları ile birim yetkilileri ve çok sayıda davetli açılışın ardından Expo Center Fuar Merkezi\'nde, Yerel Yönetimler Sempozyumu açılış programına katıldı.
 
Yaşanılabilir Kentler

Katılımın yoğun olduğu sempozyumda, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Küresel Şehirler ve Türkiye” adlı bir sunum yaptı.  Kentlerin daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi için, şehrin çeşitli yerlerine gelişigüzel dağılmış sanayi tesislerinin ve imalathanelerin belirli bir program dahilinde desantralize edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bozlağan, dünyadaki farklı ülkelerdeki yaşam şartları ve şehirleşmelerle ilgili birçok örnek verdi.
 
Firmalar ve Şehirler

Sanayi altyapısı ile zirveleşen küresel şehirler arasına girmenin neredeyse imkansız olduğunu belirten Prof. Dr. Bozlağan, “Los Angeles’taki medya, kültür ve sanat sektörü Hollywood üzerinden bütün dünyayı etkilemektedir. Silikon Vadisi’nde Amerika’nın ve dünyanın en büyük firmaları ARGE merkezleri kurmuşlar. Büyük Japon firmalarının hepsinin Tokyo’da teknoloji merkezleri var. Bazı şehirler var ki yalnızca bir alanda sağladıkları küresel üstünlükle dünya şehirleri arasına girmeyi başarıyorlar.” dedi.
 
Dünya’dan Örnekler

Türkiye’nin benzersiz bir coğrafi konumu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bozlağan, özellikle İstanbul’un dünyanın en önemli hava yolu aktarma merkezine dönüşebileceğini söyledi. Prof. Dr. Bozlağan, daha sonra katılımcılara farklı şehirlerdeki örnekleri yaklaşık 1 saat 30 dakika çeşitli görseller, yardımıyla anlattı.
 
Tecrübe Paylaşımı

Kendi başkanlığı süresince Kepez’de büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini ve herkesin merak edip sorduğunu belirten Başkan Tütüncü, “6 yıl içerisinde Kepez’i bambaşka bir ilçe haline getirdik. Bir çok projeyi birçok eseri ortaya koyduk. ‘Kısa sürede bunları nasıl yaptınız?’ diye soruyorlar. Bizim başarımızdaki en önemli sır, farklı modellemeleri bölgeye uyumunu sağlamak. Ve çok iyi modellemeler yaptık, yapıyoruz. Türkiye’de belediyecilik unsurlarında çok güzel örnekler var. 40’tan fazla ülke gezdim. Belediyecilik anlayışlarını yakınen izledim. Türkiye’de belediyecilik çok ileri seviyede. Türkiye’de birçok belediye başkanı dünyaya örnek. Bu gibi konferanslarda tecrübe paylaşımı belediyeciğin gelişimi için çok önemli.” diye konuştu.
 
 
 
“Sırrımız, farklı modellemelerin bölgeye uyumunu sağlamak”
“Sırrımız, farklı modellemelerin bölgeye uyumunu sağlamak”
“Sırrımız, farklı modellemelerin bölgeye uyumunu sağlamak”

Benzer Haberler

Antalya City Expo kapılarını açtı

Antalya City Expo kapılarını açtı

Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Anfaş Fuar Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açtı. Fuar 3 gün boyunca belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak. Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine


Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya City Expo kapılarını açtı

Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Expo Center’da 8’nci kez kapılarını açtı. 3 gün açık kalacak fuar, belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak. Türkiye Belediyeler


Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı
Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını araladığı, ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nin resmi açılışı  AK Parti