Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler

31 Mart 2015, Salı - 09:48
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler
Taç Koleji’nin davetlisi olarak öğrencilere seslenen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, iyi bir gelecek için çok çalışmalarını tavsiye etti.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, davetli olarak gittiği Taç Koleji’nde öğrencilere çok çalışmaları ve üniversite tercihini doğru yapmaları tavsiyesinde bulundu.

İyi bir gelecek için derslerine sıkı sıkıya çalışmalarını vurgulayan Tütüncü, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek çalışkan olanlarındır’ sözünü hatırlattı. Bu sözü hiçbir yerde görmediğini belirten Tütüncü, “Atatürk’ün bu sözünü hiç bir yerde görmedim. Siz gördünüz mü bilmiyorum. Kepez’de Atamızın bu sözünün kurumlarda yer alması için öncülük ediyorum.” dedi.

Vaadini gerçekleştirmeyen başkan iyi değildir
 
Öğrenciler Tütüncü’nün konuşmasının ardından sorular sordu. Bir öğrencinin belediyelerin başlattığı projeyi yarım bırakabildiğini ve vaat ettiklerini yapmayabildiğini söylemesi üzerine konuşan Tütüncü, “Haklısınız. Ben ilk dönemimde vaat ettiğim proje sayısının bir buçuk katını gerçekleştirdim. Eğer belediye başkanı aylık olarak projelerini gözden geçirmiyor ve 5 yıl boyunca vaatlerini yerine getirmek için planlama yapmıyorsa, o başkan iyi bir başkan değildir. Bırakın başkanı, söz veren her hangi biri sözünü yerine getirmiyorsa, o da iyi bir insan değildir.” diye konuştu.
 
Tercihinizi doğru yapın
 
Kendisinin üniversite sınavında tek tercih olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yazdığını anlatan Tütüncü, ilk sınavı geçemediğini, sonraki yıl daha çok çalışarak 10 puan fazlasıyla istediği üniversitede eğitim almaya hak kazandığını söyledi. Kolejlilere iyi bir üniversite tavsiye eden Tütüncü, “Benim avukat olduğum 15 yıl önce, bu meslek çok iyiydi. Şimdi duyuyorum ki, 1500 liraya çalışan avukatlar varmış. Ve hala da yeni mezun avukatlar geliyor.” dedi.
 
Gelecekte berberler daha iyi kazanabilir
 
Herkes prestijli meslekler edinmek isterken gelecekte berberlerin, otomobil tamircilerinin çok daha iyi para kazanabileceğini belirten Tütüncü, çünkü kimsenin bu mesleklerde çıraklık etmek istemediğini söyledi. Tütüncü aşçılık yapan lise arkadaşıyla yaşadığı bir hatırayı da şöyle anlattı; “Bu arkadaşım beni ziyaret etti. Biz de belediyemize iyi bir aşçı arıyorduk. Bu işi teklif ettim. Bu teklifime tebessüm etti. Oteldeki maaşı 8 bin lira, artı primleri varmış. Bu parayı belediyede kazanamayacağını söyledi. İyi bir aşçı arıyoruz. Eğitimli olan, işini iyi yapan bizde çalışmak istemiyor. Çalışmak isteyenler de iyi aşçı değil.”
 
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler
Tütüncü’den kolejlilere tavsiyeler

Benzer Haberler