Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak

27 Mart 2015, Cuma - 09:41
Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak
ANFAŞ City Expo Fuarı’nın en büyük destekçilerinden olan Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü, Antalya’nın belediyeciliğin merkezi olacağı hayali için çalıştıklarını söyledi.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı kimliğiyle çok önemli katkılar sunduğu Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ANFAŞ City Expo Fuarı’yla, Antalya’nın belediyeciliğin merkezi olacağı hayalini gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Antalya Expo Center’da 1- 3 Nisan arasında düzenlenecek olan fuara katılımın fazla olması için kurul oluşturduklarını hatırlatan Hakan Tütüncü, bundan daha kapsamlı bir yerel yönetim sempozyumunun mevcut olmadığının altını çizdi.
 
1000’e yakın belediye katılıyor
 
Ücretsiz ve herkese açık olan fuarın son tanıtımı, ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Akdeniz Belediyeler Birliği Danışmanı Adlıhan Dere’nin de katıldığı Akra Barut Hotel’deki basın toplantısında yapıldı. Fuarın bu kez hafta içi günlerinde olacağına dikkat çeken Server Seçer, 1000’e yakın il ve ilçenin katılacağı fuarı vatandaşların da izleyebileceğini duyurdu.
 
Rekabetler şehircilik üzerinden yapılıyor
 
Günümüz dünyasındaki rekabetin şehirler ve şehircilik üzerinden yapıldığına dikkat çeken Tütüncü ise, bu fuarın hem Antalya, hem de ülkemiz açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ülkelerin rekabetlerinin en önemli parametresinin vatandaşlarına yaşanabilir bir şehir üretmesi olduğunu belirten Tütüncü, “Dolayısıyla parametre bu olunca, rekabet şehirler üzerinden yapılınca, belediyecilik yerel hizmetler çok farklı bir anlam ifade ediyor. Böylesi bir dünyada hiç şüphe yok ki, belediyelerimizde çok büyük gayret ve azimle daha güzel bir şehir meydana getirmek gayreti içinde olacağız.” dedi.
 
Belediyeciliğin merkezi Antalya
 

Fuarın Antalya için marka olmasını istediğini belirten Tütüncü, fuarcılık sektörünün gelişmesinin, Antalya’ya birçok kişinin gelmesini sağlayacağını söyledi. Bu amaca yönelik çalışmalarının devam etiğini belirten Tütüncü, “Bu da hem şehre, hem de ekonomiye katkı sağlar. Biz Antalya’yı Türkiye Belediyeciler Birliği’nin zirvesine çıkarmak istiyoruz. Bundan daha kapsamlı bir yerel yönetim sempozyumu mevcut değil. Biz belediyeciliğin merkezi bir Antalya hayal ediyoruz.” diye konuştu.
Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak
Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak
Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak
Belediyeciliğin merkezi Antalya olacak

Benzer Haberler