Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı

23 Mart 2015, Pazartesi - 10:03
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
AK Partililere seslenen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, önümüzdeki genel seçimlerin Türkiye’nin geleceği için neden çok önemli olduğunu sıraladı.
 
AK Parti Antalya Başkanlığı’nın düzenlediği Genişletilmiş Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuşan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, genel seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu anlattı.

AK Parti’nin 14 yıllık siyasi yolculuğundaki en önemli seçime gireceğini vurgulayan Başkan Tütüncü, mutlaka Anayasa’yı değiştirecek çoğunlukta milletvekili olması gerektiğinin altını çizdi.
 
Anayasal değişikliğin önemini sıraladı
 
Devletin zirvesindeki herhangi bir çatışmanın Türkiye’yi geri götüreceğine işaret eden Tütüncü, gelecekte halk tarafından seçilmiş ve geniş yetkilere sahip Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki görüş ayrılığının önüne geçmek gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in üzerinde durduğu bu tespiti doğru bulduğunu belirten Tütüncü, şöyle konuştu; “Klasik parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanı semboliktir. Devletin başında, hükümeti idare eden Başbakan vardır. Cumhurbaşkanı parlamento tarafından seçilir. Başkanlık ya da yarı başkanlık sistemlerinde devlet başkanı güçlüdür, Cumhurbaşkanı semboliktir, ya da yoktur. 1980 darbesinden sonra oluşturulmuş Anayasa’mızda çok güçlü bir Cumhurbaşkanı ve çok güçlü bir Başbakan hayal edilmiş. Ne var ki Cumhurbaşkanının meclis tarafından seçildiği zamanlarda teamül olarak, Cumhurbaşkanı yetkileri kullanılmamış. Devleti tıkayacak noktalar çok fazla gün yüzüne çıkmamış.”
 
Sistem tıkanır
 
Günümüzde halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunda sistem kargaşalarının ve devletin zirvesinde kavgaların olmamasının mümkün görünmediğini belirten Tütüncü, “En hayırlı hizmet, ülkemizi başkanlık sistemine taşımaktır. Bunu yapabildiğimiz zaman Türkiye’yi geleceğe taşırız. Anayasa tarafından önemli yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanı ve halk tarafından seçilmiş güçlü Başbakan olursa, bunların kavgalarıyla Türkiye çok uzun yıllar yerinde sayar, hatta geriye gider” diye konuştu. Anayasayı değiştirecek parlamentoyu oluşturmak adına seçimleri çok hayati gördüğünü belirten Tütüncü, “Halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki çatışmayı önleyecek Başkanlık sisteminin getirilmesi için, bu seçimler çok önemli.” dedi.
 
Davutoğlu önderliğinde ilk seçim
 
AK Parti’nin 12 yıldır devam eden iktidarına halk tarafından güvenoyu verilmesi açısından seçimleri önemli olduğunu belirten Tütüncü, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde gireceğimiz ilk seçim olması açısından da önemli. Bir diğer önem arz eden durum ise, devletin içine sızmış bir takım güçlerin tasfiye edilebilmesi.” önemli dedi.
 
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı
Türkiye’nin geleceği bu seçime bağlı

Benzer Haberler