Kepez’de engelliler mutlu

21 Mart 2015, Cumartesi - 21:04
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez Belediyesi’nin, “Engeliniz Engelimizdir” projesiyle engelli öğrenciler, engelsiz öğrenci arkadaşlarının desteği ile sosyal hayata katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kepez Belediyesi’nin, bedensel ve zihinsel engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları, engelli olmayanların yaşayarak öğrenmesi amacıyla başlattığı “Engeliniz Engelimizdir” projesinin Mart ayı etkinliği gerçekleşti. 

Her ay tekrarlanan proje, bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin sosyal hayata katılmalarına olanak sağlıyor. Projenin Mart ayı etkinliğine 20’si bedensel ve zihinsel engelli, 20’si engelsiz olmak üzere 40 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, 2 gün boyunca birlikte sinemaya gittiler, Antalya Müzesi’ni ve hayvanat bahçesini gezdiler ve yemek yediler.

Bizim için her gün engelliler günüdür
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de etkinliğe katılan öğrencilerle belediye hizmet binası önünde bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Tütüncü, yaptığı açıklamada engelli bireylere sadece Dünya Engelliler Günü’nde sahip çıkmadıklarını belirtti. “Bizim için her gün engelliler günüdür diyen Başkan Tütüncü, “Engelli öğrencilerimize sadece dünya engelliler gününde sahip çıkmıyoruz.  Bizim için her gün engelliler günü. Biz her gün engelli kardeşlerimize sosyal imkanlar sunmaya gayret ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Birlikte sosyal hayatı yaşayacaklar

Engeliniz Engelimizdir, projesini her ay yapma kararı aldıklarını aktaran Tütüncü,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mart ayı etkinliğimize 20’si engelli, 20’si engelsiz olmak üzere 40 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz, 2 günlük zamanlarını birlikte, beraber geçirecekler; sosyal hayatı paylaşacaklar. Engelsiz öğrencilerimiz, engelli arkadaşlarının günlük hayatın içerisinde karşılaştıkları zorlukları, sıkıntıları görebilecekler.  Böylece bir empati kurabilecekler. Engelli öğrencilerimiz de sosyal hayata dahil olduğunu, kendisinin kıymetli görüldüğünü ve kabul edildiğini görebilecek.”

Her ay devam edecek

Başkan Hakan Tütüncü, Engeliniz Engelimizdir, etkinliğinin bir ‘farkındalık’ projesi olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bu farkındalığı artırmak için gezilerimizi artırmak arzusundayız. Proje ile öğrencilerimiz hem bir sosyal hayatı paylaşma imkanı buluyorlar hem de Antalya’nın görülmesi gereken tarihi, kültürel ve sosyal ortamlarını görüyorlar. Bu projenin çok ufuk açıcı bir çalışma olduğunu altını bir kez daha çizmek istiyorum.  Bu projeyi, kapsamını ve niteliğini geliştirerek her ay devam ettireceğiz.”

Başkan Tütüncü, daha sonra öğrencileri güzel bir etkinlik dileği ile uğurladı. Tütüncü,  bedensel engelli bir öğrencinin tekerlekli sandalyesi ile etkinlik otobüsüne kadar gitmesine yardımcı oldu. 
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu
Kepez’de engelliler mutlu

Benzer Haberler