Dedeler ile torunlar Çanakkale’de

19 Mart 2015, Perşembe - 10:09
Dedeler ile torunlar Çanakkale’de
Kepez Belediyesi’nin açtığı Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Sergisi’nin açılışını, yaşlı gaziler ile torunları yaşındaki öğrenciler yaptı.
 

Kepez Belediyesi ile Muharip Gaziler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Sergisi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gaziler ile öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Çanakkale ile ilgili etkinliğe çocukları davet ettiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, Çanakkale ruhunu aktarmak istediklerini söyledi.
 
Fotoğraf güzel oldu
 
Bu sergide hem gazilerle, hem de çocuklarla birlikte olmak istediklerini belirten Tütüncü, “Bir anlamda dedeler ile torunlar, çok anlamlı bir etkinliğin açılışını yaptılar, dedirtecek kadar anlamlı bir fotoğraf karesi oluşturdu. Bizim Çanakkale ruhunu gelecek kuşakları aktaramamız demek, Çanakkale ruhunu yaşatamamız demektir. Mutlaka gelecek kuşaklara Çanakkale ruhunu aktarmamız gerekir. Bizim için çok büyük önceliği sahip olan çocuklarımızı önemsiyoruz.” diyerek bu isteğinin nedenini açıkladı.
 
Bu ruhu genç kuşaklara aktarmalıyız
 
Açılışa katılan öğrencilere seslenen Tütüncü, şöyle konuştu; “Sevgili çocuklar, üzerinde yaşadığımız, hürriyeti doya doya yaşadığımız bu topraklar, bundan 100 yıl evvel dönmeyi düşünmeden siperden çıkar çıkmaz, temiz alnından vurulup düşen dedelerimiz sayesinde bize kaldı. Bu dedelerimiz, bizim burada huzurla yaşayabilmemiz için cepheye atıldılar. İnşallah sizler de dedelerimizin aziz hatıralarını, destansı hikayelerini anlamlandıracak, güzel kılacak şekilde kendinizi geleceğe hazırlayacaksınız. İnşallah sizlerde, sizden sonraki kuşaklara Çanakkale ruhunu anlatacaksınız.”
 
Çeliği yendiğimiz zafer
 
Genel Kurmay Başkanlığı’nın arşivinden aldıkları fotoğraflarla, sergiyi oluşturduklarını açıklayan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Emekli Albay Abidin Sezer, Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin yazdığı bir destan olduğunu söyledi. Çanakkale ruhunu tüm benliğimizde yaşamamız gerektiğini ifade eden Sezer, “Türk insanının kalbi insan sevgisiyle dolu. Allah’a olan inancıyla, iman gücüyle çeliği yendiği zaferin adıdır Çanakkale ruhudur.” dedi.
 
 
 
Dedeler ile torunlar Çanakkale’de
Dedeler ile torunlar Çanakkale’de
Dedeler ile torunlar Çanakkale’de

Benzer Haberler

Çanakkale ruhu Kepez’de yaşatılıyor

Çanakkale ruhu Kepez’de yaşatılıyor

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 101. yılı anısına Dokuma Park’a, Gelibolu’dan getirilen selvi fidanı dikildi, Barış Mahallesi’nde ise 101. Yıl Şehitlik Fidanlığı kuruldu. Kepez Belediyesi ve Kepez Kent Konseyi’nin ortak

Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı
Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerinden biri olan Anadolu Şehitler Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde


Kepez’den “95. yılında Çanakkale Destanı” konferansı
Kepez’den “95. yılında Çanakkale Destanı” konferansı

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği “95. yılında Çanakkale Destanı” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, “Çanakkale, en üstün teknolojiye karşı yüreğini,


Kepez’in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı
Kepez’in Şehit Ali Yılmaz Caddesi açıldı

Kepez Belediyesi’nin yapımını tamamlayarak, Şehidimiz Ali Yılmaz’ın adını verdiği cadde ve şehidin anıt kitabesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kepez Belediyesi, kahraman