İki mahalleye dev yatırım

18 Mart 2015, Çarşamba - 10:21
İki mahalleye dev yatırım
Kepez Belediyesi, 5 milyon lira yatırımla Yükseliş ve Zafer mahallelerinin tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yeniliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 1. döneminde Dokuma bölgesindeki Özgürlük, Ulus ve Yeşiltepe mahallelerinin tüm sokaklarının ve belediye ait caddelerin asfaltı ve kaldırımı yeniden yapılmıştı.  Asfalt ve kaldırım, doğalgaz, elektrik, internet, su ve kanalizasyonla ilgili alt yapı işleri tamamlandıktan sonra yapılarak örnek bir belediyecilik çalışması gerçekleştirilmişti.
 
Başkan Tütüncü’nün, 2. döneminde ise Dokuma semtinin son iki yerleşim yeri olan Yükseliş ve Zafer mahallerinin eskiyen ve alt yapı çalışmalarıyla bozulan asfaltı ve kaldırımı yenileniyor.

İki mahalleye 5 milyonluk alt yapı hizmeti

Fen İşleri Müdürlüğü, iki mahallede asfalt ve kaldırım yenileme çalışmasını, tüm alt yapı kazı yatırımları bittikten sonra başlattı. Yenileme çalışması kapsamında Zafer Mahallesi’ndeki yollarda ekonomik ömrünü tamamlayan ve bozulmaların olduğu mevcut asfalt kaldırılıyor. Kaldırımdaki parke taşları da yenileriyle değiştirilmek üzere sökülüyor. Aynı çalışma Yükseliş Mahallesi’nde de yapılacak.  Mevcut asfaltın ve kaldırım taşlarının kaldırılması çalışması tamamlandıktan sonra Nisan ayı içerisinde iki mahallede sıcak asfalt dökümüne ve kaldırım inşasına geçilecek.

Yükseliş Mahallesi’nde 15 bin ton asfalt, 13 bin m2 parke taşı, Zafer Mahallesi’nde ise 10 bin ton sıcak asfalt, 12,5 bin m2 parke taşı kullanılacak.  Her iki mahalledeki asfalt ve kaldırım yatırımının maliyeti ise yaklaşık 6 milyon lira olacak.

Dokuma’nın tamamına sıcak asfalt

Asfalt ve kaldırım çalışmasının iki mahalleye hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, çalışmayı kısa sürede tamamlayarak bölge sakinlerini kaliteli ve konforlu yollarla buluşturacaklarını söyledi. Yükseliş ve Zafer ile Dokuma bölgesindeki yetki alanlarındaki tüm yolların asfaltını ve kaldırımını yenilemiş olacaklarını belirten Tütüncü, Mithat Paşa Caddesi ve Mehmet Akif Caddesi’nin asfaltını ve kaldırımını da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yenileyeceklerini ifade etti. Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’nin, iki caddenin asfalt ve kaldırım yenilenmesini yatırım programına aldığını da bildirdi. 

ASM talebini karşılamıştı
 
Başkan Tütüncü, imara uygun yapılaşmanın tamamlandığı Dokuma bölgesinde, önceki dönemlerde yapılan tüm parkları,  revize ederek yeniden inşa ettiklerini de hatırlattı.  Tütüncü, geçtiğimiz yıl Ant-Koop Büyükada ve Başak sitelerindeki yolların asfaltını yapmış ve Zafer ve Yükseliş mahallelerinin talebi olan aile sağlığı merkezini de bölgeye kazandırmıştı.
 
İki mahalleye dev yatırım
İki mahalleye dev yatırım
İki mahalleye dev yatırım
İki mahalleye dev yatırım
İki mahalleye dev yatırım
İki mahalleye dev yatırım

Benzer Haberler