En iyi aşçılar belli oldu

14 Aralık 2009, Pazartesi - 19:06
En iyi aşçılar belli oldu


Kepez Belediyesi ile Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği’nin organize ettiği, 200 ev hanımının katıldığı ve 5 kategoride yapılan 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması’nda Antalya’nın en iyi aşçıları seçildi.

Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinin yarıştığı ve 2 gün süren 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması ödül töreniyle sona erdi.
Kepez Belediyesi Erdal Öner Spor Salonu’nda, Özdilek Park AVM ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, 200’e yakın ev hanımı katıldı. Yarışmanın 1’inci gününde sebze ve et yemekleri, 2’inci gününde ise tavuk yemekleri, hamur işleri ile tatlıların sunumu yapıldı.
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden, gazetecilerden, şirket yöneticilerinden ve profesyonel aşçılardan oluşan jüri ise birbirinden leziz yemekler arasında en iyi 5 yemeği seçmekte zorlandı.
Yarışmacılar, 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması’nın heyecanını ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş’un konseriyle yenmeye çalıştı. Karakuş, seslendirdiği türkülerle, yarışmacıları ve katılımcıları eğlendirdi.


200 ev hanımı katıldı


Jüri, yaptığı değerlendirme sonucunda 2 gün süren, 200 ev hanımının katılımıyla 5 kategoride yapılan yarışmada, Antalya’nın en iyi aşçılarını belirlendi.
Sebze yemeklerinde Ümran Sefer, etli bamya yemeği ile, et yemeklerinde Destegül Göktepe patates püreli incik kuzu yemeği ile tavuk yemeklerinde Sıdıka Demiray  Piliç Topkapı yemeği ile hamur işlerinde Sebahat Pusat Kayseri Mantısı ile, tatlılarda Nuray Mahanda keneviç yemeği ile Antalya’nın en iyi aççıları oldu.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü ile birlikte yarışmacının birincilerine ödüllerini verdi. Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar,  Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği Başkanı Ali Selek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yöneticiler, mahalle muhtarları,  yarışmanın 2’incilerine, 3’üncülerine, 4’üncüylerine ve jüri özeli ödülü alanlara ödüllerini takdim etti.  


"Medeni cesaretinizden dolayı katılımcılara teşekkür ediyorum"


Ödül töreninde konuşan Başkan Tütüncü de, medeni cesaretini göstererek yarışmaya katılan hanımların hepsinin 1’inci olduğunu söyledi. Tütüncü, 1. Akdeniz Ev Hanımları Yemek Yarışması’nın, birlik ve beraberliğe katkı sağladığını da belirterek, şöyle devam etti:  “Birlikte, güzel, bir ortamda yarışmacılarımızla birlikte olalım, kaynaşalım, farklı bir duyguyu yaşalım istedik. Bugünler de toplum olarak, millet olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. İnanıyorum ki bu yarışma, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamıştır. Güzel bir heyecan oldu. Medeni cesaretinizden dolayı katılımcılara teşekkür ediyorum kendilerini yürekten kutluyorum.”
Sivil toplum kuruluşlarıyla yardıma muhtaç sosyal kesimlere yönelik sosyal etkinlikleri ve projeleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, yarışmaya desteklerinden dolayı  Chef Clup Akdeniz Turizm Aşçıları Birliği Başkanı Ali Selek’e ve üyelerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, jüri üyelerine, yarışmanın sponsorlarına teşekkür etti.
Ali Selek de Anadolu’nun üstü kapanmış lezzetlerini gün ışığına çıkaran bu yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür ettiği Başkan Hakan Tütüncü’ye aşçı kıyafeti hediye etti.
Yarışmanın 1’incilerine çamaşır makinesi, 2’incilere bulaşık makinesi, 3’üncülere mikrodalga fırın, dördüncülere ütü, jüri özel ödülünü alanlara ise Concorde Deluxe Resort Otel’de 2 gün tatil hediye edildi.

1. Akdeniz Ev  Hanımları Yemek Yarışması’nda dereceye girenler:


Tavuk yemekleri:
1. Sıdıka Demiray
2. Subbiye Seyrdğlu
3. Güler Kösegil
4. Sibel Adanır
Jüri Özel Ödülü: Hatice Aslan


Hamur İşleri
1. Sebahat Pusat
2. Rahime Kanalmaz
3. Aileme Aydıncan
4. İlkay Arıcan
Jüri Özel Ödülü: Mükerrem Yalçın


Tatlılar:
1. Nuray Mahanda
2. Ayşe Kaçmaz
3. Edibe Şendur
4. Bergüzar semerci
Jüri Özel Ödülü: Serap Aydın


 Et Yemekleri:
1. Destegül Göktepe
2. Şerife Şimşek
3. Mesude  Biçgel
4. Şerife Semerci
Jüri Özel Ödülü: Sevgi Balıkan


Sebze Yemekleri:
1. Ümran Sefer
2. Elif Bayık
3. Fatma Çatal
4. Gonca Çoşar
Jüri Özel Ödülü: Bedriye Kahya



Benzer Haberler