Tütüncü Yeni Doğan’da 2. okul sözünü de tuttu

26 Şubat 2015, Perşembe - 12:45
Tütüncü Yeni Doğan’da 2. okul sözünü de tuttu
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ortaokul kazandırdığı Yeni Doğan Mahallesi’ne sözünü verdiği ilkokulu da yatırım programına alınmasını sağladı.

Başkan Hakan Tütüncü, tapu tahsisi ve imar haklarıyla gecekondudan modern bir şehre dönüşümünü sağladığı Yeni Doğan Mahallesi’nin eğitim yatırımında da yüzünü güldürüyor.

Başkan Tütüncü döneminde, tüm yollarının sıcak asfaltı ile kaldırımı yapılan, doğalgazın geldiği ve elektrik iletim hatlarının yer altına alındığı mahalle, 2. okul binasına da kavuşuyor.  Tütüncü’nün, 1. döneminde 2013’te sözünü verdiği okul hizmete girdi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu inşa etmişti.

Okul için 4 dönümlük arsa bağışlandı

Yeni Doğan Mahallesi sakinleri, 2014’te Tütüncü’den bölgeye yeni bir ilkokul yapılmasını talep etmişlerdi. Talebi olumlu karşılayan Başkan Hakan Tütüncü de meclis kararıyla belediyenin 4 dönümlük arsasını okul yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tahsis etti. Arsa üzerinde bulunan ve başka bir yerden tapuları verilen gecekondular da hak sahiplerinin gönül rızasıyla yıkılarak kaldırıldı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, belediyenin hazır hale getirdiği arsaya 24 derslikli ilkokul binası yapılmasını yatırım programına aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ihale hazırlıkları süren okulun temelini bu yıl içerisinde atmayı planladıklarını ifade ettiler.  
Tütüncü Yeni Doğan’da 2. okul sözünü de tuttu
Tütüncü Yeni Doğan’da 2. okul sözünü de tuttu

Benzer Haberler