Tütüncü kadına şiddeti kınadı.

24 Şubat 2015, Salı - 13:32
Tütüncü kadına şiddeti kınadı.
Belediyesini düzenlediği kadınlar matinesine katılan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek adına kız çocuklarının iyi eğitilmesi çağrısı yaptı.
 
Belediyesinin ayda bir kez düzenlediği kadınlar matinesine katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için özellikle kız çocuklarının iyi eğitim alması yönünde çağrıda bulundu. Yüzüncü Yıl Restaurant’ta düzenlenen eğlenceye AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve eşi Dr. Ayşe Tütüncü ile birlikte katılan Başkan Tütüncü, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen kadınları kırmadı.
 
İnsanlıktan nasibini almamışlar
 
Rahmet dilediği Özgecan Aslan cinayetine değinen Tütüncü, “Bizim inancımıza göre namusunu müdafaa yolunda ölenler şehittir” dedi. Neden kadınlara yönelik şiddet gösteren bir toplum olduğumuzu sorguladığını anlatan Tütüncü, “Her şeyin temelinde insanlıktan nasibini almamak var. Bizim anlayışımız şunu söylüyor, sizin en hayırlınız, hanımlarına en iyi davranandır diyor. Peygamber efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ diyor. Tüm bunlardan mahrum olanlar, çeşitli sapkınlıklara kaçıp, toplumun huzurunu kaçıran davranışlar sergiliyorlar” diye konuştu.
 
Kızlarımızı iyi eğitelim
 
Böyle olaylara karşı en güzel duruş olarak yeni nesillerin en güzel şekilde yetiştirmek olduğunu ifade eden Tütüncü, “Kızlarımıza iyi bir eğitim verelim ve aldıkları eğitim ile kendi ayakları üzerinde durabilecek hanımlar olsunlar. Kadına karşı şiddete hep beraber hayır diyoruz. Sevgiyi, barışı ve kardeşliği birbirimiz arasında yeşertelim diyoruz. Birbirimizi daha çok seven bir toplum olalım arzusundayız” şeklinde konuşma yaptı.
 
Tütüncü kadına şiddeti kınadı.
Tütüncü kadına şiddeti kınadı.
Tütüncü kadına şiddeti kınadı.

Benzer Haberler