Kepez’de özel çocuklara okul

20 Şubat 2015, Cuma - 13:00
Kepez’de özel çocuklara okul
Bir yıl içerisinde ilçeye 15 okul yatırımın gelmesini sağlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bedensel ve zihinsel engelli çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanması için de gayret gösteriyor.

Başkan Hakan Tütüncü, bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik okul yapılması için belediyenin Şafak Mahallesi’ndeki 3 dönümlük arsasını, meclisin oluruyla Mili Eğitim’e bağışladı.
 
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bağışlanan arsaya bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler için 24 derslikli ilkokul inşa ediliyor. Yüklenici firma tarafından ihale bedeli 2 milyon 500 lira olun okulun yapımına geçtiğimiz aylarda başlandı.

Yapımı bu yıl bitecek

Firma yetkilileri, kaba inşaatının gerçekleşmesinde yüzde 50’e geldikleri okulun yapımını, bir aksilik olmaması halinde Ağustos ayı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdiler.  Özel öğrencilere, rehabilitasyon ve rehberlik hizmetinin verileceği eğitim kurumunda, ağaç işleri, el sanatları, yaşam atölyesi,  seramik, galoş, müzik, resim gibi çeşitli atölyeler de olacak.

Önemli bir eksikliği giderecek

Başkan Hakan Tütüncü de, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Şafak Mahallesi’ne kazandırdıkları okulun, özel öğrencilerin eğitim taleplerinin karşılanmasında önemli bir eksikliği gidereceğini ifade etti.  Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların, kamusal hizmetlerden yararlanmasına özel bir önem verdiklerinin altını çizen Tütüncü, özel eğitim okulu ve benzeri eğitim sosyal ve eğitici kurumlarının sayısını artırmak için gayret göstereceklerini kaydetti. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de özel eğitim okulunu, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açmayı planladıklarını dile getirdiler.  
Kepez’de özel çocuklara okul
Kepez’de özel çocuklara okul

Benzer Haberler