Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı

17 Şubat 2015, Salı - 11:29
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı
Kepez’de konferans veren Döngeloğlu, Özgecan’a değindiği konuşmasında cahil Arap toplumunun taklit edilmesiyle karısına sevgisini ifade edenlere kılıbık dendiğini söyledi.
 
Kepez Belediyesi’nin davetiyle Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde Hz. Muhammed’i anlatan konferans düzenleyen ünlü ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, katledilen Özgecan Aslan’a değindi.

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile birlikte çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği ‘Biz Seni Görmeden Sevdik Ya Resulallah’ adlı konferans veren Döngeloğlu, Hz. Muhammed’in karısı Hz. Hatice’ye olan davranışları üzerinden kadınlara olan davranışlarını örneklerle anlattı. Peygamberimizin karısına olan sevgisini ifade edişinin hadis kitaplarında var olduğunu anlatan Döngeloğlu, kadınları aşağı varlık olarak gören cahil Arap dünyasını taklit etmemiz sonucunda, karısına sevgisini ifade edenlere kılıbık dendiğini örnekledi.
 
Empati yapınca dünyanın tadı kaçıyor
 
Rahmet dilediği Özgecan Aslan’a yapılan vahşetin hayvanlar aleminde gerçekleşmediğini vurgulayan Döngeloğlu, “İnsan biraz empati yapınca dünyanın tadı tuzu kaçıyor. Tüm gazetecilerimiz, devlet erkanı, sağcısı, solcusu, alevilerimiz, herkes Aslan ailesine başsağlığı diliyor. Bizim başımıza bu durum gelirse, yüreğimizdeki yangını ne söndürebilir.” diyerek konferansına başladı.
 
Arapların cahilliğini kopyaladık
 
Peygamberimizin ölüm döşeğindeki eşi Hz. Hatice’den kendisinden razı olup olmadığını sorduğunu anlatan Döngeloğlu, “Dini bir makamın en tepesindeki Peygamberimiz, 25 yıllık eşinden ölüm döşeğinde kendisinden razı olup olmadığını sormuş. Eşine, ‘Ben seni çok sevdim’ demiş. Bu hadis kitaplarında kayıt altına alınmış. O dönemin cahil Arap toplumunda kadın şımartılmazdı. O günkü dönemde zaten kadın aşağılanan bir varlık olarak görülürdü. Erkek kadının yüzüne tebessüm etse, kadın için bir ay bayram olurdu. O cahiliye bizim toplumumuza çok uzun süre sirayet etti. Yani biz, Arap dünyasının o günkü cahilliğini bire bir, kopyalayıp aldık.” diye konuştu.
 
Karısını sevene kılıbık derler
 
Anadolu insanının Arap dünyasının kadına olan bu cahilce davranışlarını taklit etmesi sonucunu, örneklerle dile getiren Döngeloğlu, “Kadınlar çocuğunu kayınpederinin yanında öpemezdi. Bizim memlekette ayıp sayarlardı, nasıl bir şeyse. Çocuk düşse, annesi kaldıramaz, illa baba alacak yerden. Bunların adını saygı diye sokmuşlar. Karısına bir adam ailesinin yanında ben seni seviyorum diyecek olsa, ‘bir tek sen mi kadın sahibisin, utanmıyor musun’ derler. Kınarlar, kılıbık derler.” şeklinde konuştu.
 
Uluslararası güçlerin kampanyası
 
Fransız Mizah Dergisi Charlie Hebdo’nun yarattığı skandal üzerine uluslararası güçler tarafından Peygamberimiz hakkında çok çirkin iftiralar atıldığını belirten Döngeloğlu, “Uluslararası güçler tarafından çirkin iftiralar senaryolaştırılarak ortaya atılıyor. Yalan söylüyorlar, utanacak işler yapıyorlar. Bizim peygamberimiz öyle değildir, biz Peygamberimizi seviyoruz mesajı vermek için toplandık.” diyerek, Peygamberimizin hatıralarını ifade etti.
 
 
 
 
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı
Döngeloğlu Kepez’de Peygamber efendimizi anlattı

Benzer Haberler

“İnananlar kardeştir”

“İnananlar kardeştir”

Kepez’de düzenlenen konferansta konuşan Münip Engin Noyan, “Müminler olarak birbirimizin kardeş olduğumuzu idrak etmeliyiz. İdrak etmek yetmez. Bunu eyleme geçirmeliyiz. Birbirimize kardeşçe, din kardeşi olarak davranmalıyız.” Sanatçı ve Yazar

Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı
Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını araladığı, ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nin resmi açılışı  AK Parti


Varsak Antalyalıların tercihi olacak
Varsak Antalyalıların tercihi olacak

Yıllardır hizmete aç bırakılmış Varsak’a yapılacak hizmet yağmuruyla Antalya’nın tercih semti haline geleceğini sözünü veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 3- 4 yılda bunu


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek