Gülveren’de kentsel dönüşüm

10 Şubat 2015, Salı - 10:01
Gülveren’de kentsel dönüşüm
Gülveren Mahallesi’ndeki gecekondularda yapılacak kentsel dönüşüm projesi için Nisan ayında referanduma gidileceğini aktaran Başkan Tütüncü, tapu istenirse tapu, dönüşüm istenirse dönüşüm yapılacağını söyledi.
 
Kepez’in yeni cazibe merkezi olacağı Gülveren Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan gecekondu bölgesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesini mahalle halkına anlatan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Nisan ayında referanduma gidileceğini müjdeledi.

Başkan Tütüncü’nün Gülveren Mahallesi’ne yaptığı ziyarete, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan’da katıldı.
 
Dönüşümse dönüşüm, tapuysa tapu
 
Mahalle halkı arasında yapılacak referandumdan çıkacak karara göre tapu verileceğini ya da kentsel dönüşüm başlatılacağını belirten Tütüncü, sürecin hızlanmasıyla 2 ay sonra referanduma gidilebileceğini müjdeledi. Mahalle sakinlerinin karar vermesinin ardından hemen işlemlere başlayacaklarını duyuran Tütüncü, vatandaş ne istiyorsa onu yapacaklarının altını çizdi.
 
Büyükşehir\'in desteğini aldık
 
Büyükşehir Belediyesi ile kendi belediyesinin imkanları birleşince çözüm sürecini hızlandırdıklarını anlatan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’nin Santral Mahallesinde kentsel dönüşümü başlattığını hatırlattı. Birçok ilden kentsel dönüşüm konusunda Bakanlar Kuruluna müracaatlar yapıldığını belirten Tütüncü, “Siz ne istiyorsanız o yönde adım atacağız. Bana sorarsanız, kentsel dönüşüm sizin için çok daha iyidir. Ama yok biz istemiyoruz derseniz. O konuda hiç ısrarımız yok. Ben her zaman mahalleli ne söylüyorsa onu yaparım.” diye konuştu.
 
Sosyal donatılar da burada olacak
 
Kendisi göreve gelmeden önce yapılan imar planlarına göre, bölgenin ihtiyacını karşılayacak sosyal donatı alanlarının burada yapılmasının belirlendiğini belirten Tütüncü, “Eğer tapu isterseniz, buradaki donatı alanlarını biraz daha küçülterek, konut alanlarını biraz daha büyütebiliyoruz. Ama nüfusa paralel olarak ihtiyaç duyulan okul, park, otopark, kütüphane alanlarını kaldırabilme imkanı yok.” şeklinde bilgilendirme yaptı.
 
Vatandaş para ödemeyecek
 
Her hak sahibine kullandığı yerin metrekaresinin yarısı kadar daire tapusu düştüğünü ve vatandaşların daire tapuları için hiç para ödemeyeceklerini söyleyen Tütüncü, “İnşaat süresince taşınma ve kira yardımı görecek vatandaşlar, önerilen projeyle daha çok yeşile ve sosyal alana sahip olacaklar.” dedi.
 
 
Gülveren’de kentsel dönüşüm
Gülveren’de kentsel dönüşüm
Gülveren’de kentsel dönüşüm

Benzer Haberler

Gülveren’e devlet kuşu

Gülveren’e devlet kuşu

Yıllardır tapu sorunun çözümünü bekleyen Gülveren Mahallesi, belediyenin vatandaşların oluruyla yapmayı düşündüğü kentsel yenileme projesiyle artık tapularına kavuşacak. Kepez Belediyesi, “Gülveren Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında

Kepez\'den Türkiye\'ye örnek proje
Kepez\'den Türkiye\'ye örnek proje

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi\'ndeki gecekondu probleminin olduğu bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle, hem hak sahiplerini ücretsiz daire sahibi yapacak hem de ilçede


Kepez’e yeni bir modernleşme neşteri
Kepez’e yeni bir modernleşme neşteri

Daha modern bir Kepez için yapılması planlanan 4. kentsel dönüşüm projesi, Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallesi sakinlerine, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü tarafından


“Talimatı vatandaştan alırız”
“Talimatı vatandaştan alırız”

Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda 5 mahalleyi kapsayan ve parselasyon uygulaması tamamlanan imar revizyonunu, bölge sakinlerinin talebi üzerine şehrin ortak aklıyla yaptıklarını