Kepez’de 3 okul hizmete girdi

9 Şubat 2015, Pazartesi - 10:16
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Başkan Hakan Tütüncü’nün gayretleriyle ilçeye kazandırılan 3 yeni okul, eğitim ve öğretim yılının 2. yarısında hizmete girdi.

İlk ve orta öğretimde 100 bine yakın öğrencinin olduğu Kepez’de, okullaşma oranı hızla artıyor.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, eğitime tam destek vermesiyle birlikte ilçe ihtiyaç duyduğu yeni okullara hızlı bir şekilde kavuşuyor. Kepez Belediyesi, okul arsalarındaki mülkiyet ve imarla ilgili problemleri çözmesi ve arsa tahsisleriyle yeni okul binalarının yapılmasının önünü açıyor.

Okul sözünü tuttu

Kepez Belediyesi ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2014-2015 yılları arasında ilçeye 15 yeni okul kazandırıldı. Bu okullardan 3 tanesinin yapımı tamamlandı. Gazi Mahallesi’ndeki 24 derslikli İlkokul,  Teomanpaşa Mahallesi’ndeki 24 derslikli ilkokul ve Varsak Menderes Mahallesi’ndeki 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu eğitim ve öğretime kapılarını açtı. Böylece Başkan Tütüncü, bu mahallere sözünü verdiği okulları kazandırmış oldu.

Okulların çevre düzenlemesi yapıldı

Kepez Belediyesi, eğitim ve öğretim döneminin 2. yarısında hizmete giren okulların çevre düzenlemesini ve temizliğini de yaptı.  3 yeni okulda ortopedik engelliler için asansör de bulunuyor.

Başkan Hakan Tütüncü, yeni okulların hizmete girmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kepez’e, 1 yılda 15 yeni okul kazandırdık.  Neredeyse her ay bir okul binasının temelini atıyoruz. Temeli atılan okullar da hızla yükseliyor. Yapımı tamamlan okullar da hizmete açılıyor.” dedi.

Eğitilmiş insanlarla aydınlık yarınlara

Kepez Belediyesi’nin, milli eğitimin her türlü yükünü paylaştığına işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “Hatta yetki alanına girmeye konularda bile taşın altına elini koyarak Kepez’i, bir eğitim şehrine dönüştürebilmek için gayret gösteriyor.  Amacımız şu; eğitilmiş insanlarla aydınlık yarınlara. Bu amaç için belediye olarak her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırız.  Hukuki anlamda görevimiz olsun ya da olmasın önemli değil. Bizim bu şehrin çocuklarına, gençlerine vicdani sorumluluklarımız var. Bir belediye başkanı olarak bu bilinçle hareket ediyorum ve ekibimle birlikte bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz.  Eğitime desteklerimiz artarak devam edecek. Her yeni gün, Kepez Belediyesi’nin imkânları daha da büyüyor. Bu imkânların tamamını öğrencilerimize seferber ediyoruz.  Her şey daha iyi bir eğitim için. Her şey daha iyi bir Kepez için.”

Eğitim kampüsü sözünü tuttu

Tütüncü,  eğitim kampüsünü, Kepez’e getirme sözünü de tuttuklarını belirterek,  “Eğitim kampusunu bölgemize getirmekle ilgili bir sözümüz vardı. O sözümüzün yerine gelmesine günler kaldı. 461 bin m2 bir arazi içerisinde 17 ayrı lisenin, sosyal tesislerin, spor salonlarının, kütüphanenin bulunduğu bir eğitim kompleksini, Antalya’ya kazandırıyoruz. Bu hizmet Antalya’da, Kepez’e yakışırdı.” ifadesini kullandı. 
 
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi
Kepez’de 3 okul hizmete girdi

Benzer Haberler