Kepez’den büyük vefa

3 Şubat 2015, Salı - 09:36
Kepez’den büyük vefa
Kepez Belediye Meclisi, tarihimizde iz bırakan değerlere vefa gösterilmesinde yine örnek bir çalışmaya imza attı. Başkan Hakan Tütüncü döneminde açılan 11 caddeye yeni isim verildi.

Kepez Belediye Meclisi, ülkemize ve Antalya’ya hizmet etmiş isimlere karşı vefa görevini yine yerine getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda birçok önemli şahsiyetin, şehitlerin, ülke tarihinde iz bırakan siyasilerin isimlerini caddelere veren Kepez Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında yine birçok önemli değerin yaşatılmasına yönelik karar aldı. Mecliste,  çoğunluğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde açılan 11 caddeye isim verilmesi talebi görüşülerek karara bağlandı.

Antalya’nın ilk şehidine saygı

Ünlü filozof ve bilim adamı Farabi’nin ismi, Göksu Mahallesi’ndeki 6846-6849 sokaklar ile devamına içeren sokaklara verildi.

Caddelere isim verilmesinde Antalya’nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 5 Temmuz 1921’de tarihi de unutulmadı. Kepez ve Santral mahallerindeki 3230 ve 5150 sokaklar, “5 Temmuz Kurtuluş Günü Caddesi” ismini aldı.
 
Kepez Belediye Meclisi, 17 Şubat 1920′de Antalya\'nın Kurtuluş Savaşında verdiği ilk şehit olan Mustafa Haşmet ismi de bir caddeye vererek, kentin önemli bir değerinin tanınmasını sağladı.  Ünsal Mahallesi’nde 5086 Sokak “Mustafa Haşmet Caddesi” oldu.

Bilge Kral’ın hatırası Kepez’de yaşayacak

Hayırsever Ali Uyaroğlu’nun ismi de Antalya’nın en büyük camiini yaptırdığı Çankaya Mahallesi’nde yer alacak. Mahalle’de caminin yanında yeni açılan, 6466 ve 6444 sokaklar, Ali Uyaroğlu Caddesi ismini aldı. Caddelere isim verilmesinde bir vefa da yaşadığı tüm zorluklara rağmen halkına bağımsız bir devlet bırakmayı başaran \"Bilge Kral\"  Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek\'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’e gösterildi. Yeni Mahalle’de, 2452 ve 2593 sokaklarındaki isim tabelasında “Aliye İzzetbogavic Caddesi” ismi yazacak. Böylece Bilge Kral’ın hatırası Kepez’de yaşatılmış olacak. 

Cem Karaca ve Barış Manço Kepez’de buluştu

Anadolu rock müziğinin iki öncüsü Cem Karaca ve Barış Manço isimleri de Çankaya Mahallesi’nde bir araya geliyor. Barış Manço Bulvarı’nın yer aldığı mahallede, 6375 ile 6431 sokaklara “Cem Karaca Caddesi” ismi verildi.

Kepez’de bir cadde, Batı dünyasının “Tıbbın Prensi” olarak tanımladığı Tıp adamı filozof ve bilim adamı İbn-i Sina ismi ile özdeşleşecek. Göksu Mahallesi’nde 6818 Sokağa, “İbn-i Sina Caddesi” tabelası dikilecek.

Eşref Bitlis de unutulmadı

Diyarbakır’a gitmek üzere 17 Şubat 1993’te Ankara Güvercinlik Askeri Havaalanı’ndan kalkış yapan uçağının, henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ismi de Kepez’de kalıcı olacak.
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 6170 Sokak, “Eşref Bitlis Caddesi” haline getirildi. Caddelere isim verilmesinde, tarihimizde 93 Harbi olarak anılan 1877 - 1878 Osmanlı - Rus Savaşı sırasında, Erzurum\'daki Aziziye Tabyası\'nın savunulmasında kahramanca çalışan Nene Hatun’da unutulmadı. Kepez’de, aynı isimle birden fazla cadde bulunması ve adres karışıklığına sebep olması nedeniyle Göksu Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Caddesi’nin ismi “Nene Hatun Caddesi” olarak değiştirildi.

Varsak Bey’inin ismi de caddeye verildi
 

Varsak bölgesinde Şelale Caddesi de Varsak Bey Caddesi olacak. Tarihçilere göre, Varsak’ın bugün ki adı, 13. yy başında yöreye gelen Üçok boyundan Tatar Serdarı Baçu Han’ın 6 oğlundan biri olan Varsak Bey’den geliyor.
 
Kepez Belediye Meclisi’nde, İsim Tespit Komisyonu’nun caddelere isim verilmesi raporu oy birliği kabul edildi.  Ak Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, Sakarya Bulvarı ile Turgut Özal Spor Salonu arasındaki 2428 Sokak\'a,  Karatay Caddesi ismini verilmesini talep etti. Bu talep de oy birliği meclisten geçti.

MHP’li Turan Atasever’in ismi de bir caddeye verilecek

MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik de 30 Haziran 1995 bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski MHP İl Başkanı Turan Atasever\'in isminin bir caddeye verilmesini talebini dile getirdi.

Başkan Hakan Tütüncü, bu taleple ilgili şunları söyledi: “MHP\'nin önerisine memnuniyetle karşılıyorum. Merhum Turan Atasever ile İmam Hatip son sınıf öğrencisi iken tanışma imkânım oldu.  Turan Bey,  Antalya\'da pek çok kişinin gönlünde farklı yer edinmiş, gerçekten mühim siyasetçilerden birisiydi. Kepez\'de uygun bir caddeye isminin verilmesini, meclisin de uygun görmesi halinde memnuniyetle karşılarım.”
 
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa
Kepez’den büyük vefa

Benzer Haberler