Kepez engellileri sevindirdi

3 Aralık 2009, Perşembe - 23:58
Kepez engellileri sevindirdi
Kepez Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte bedensel ve zihinsel engelliler, Türk Halk Müziği konseri, akrobasi gösterisiyle eğlendi.
Başkan Hakan Tütüncü de, karanfil verdiği bedensel ve zihinsel engellilerin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Antalya Şubesi’nin ziyaretinde söz verdiği 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde eğlence programı düzenleme sözünü tuttu.
Kepez Belediyesi, Sakarya Parkı içerisindeki Yüzüncü Yıl Restoran’da,  Dünya Özürleler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Antalya’daki bedensel ve zihinsel engelliler derneklerinin üyeleri, bedensel engelli spor kulüplerinin sporcuları, Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, konser, akrobasi gösterisinin yer aldığı etkinlikte hem eğlendi hem de hatırlanmanın sevincini yaşadı. 
Katılımcılar adına bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, düzenlediği etkinlikle engellileri hatırladığı, sevindirdiği için Başkan Tütüncü’ye teşekkür ederek, “Kendi engellerimizden kaynaklanan sıkıntılardan çok şehrin alt yapı ve imar eksikliğinden kaynaklanan sorunlarımız var. Bu sorunların giderilmesi için de örgütlenerek mücadelemizi hukuksal zeminde arıyoruz. Sayın Tütüncü’nün, sorunlarımızın üstesinden gelinmesine bize yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Başkan Hakan Tütüncü de konuşmasında, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde, zihinsel ve bedensel engellilerin sorunlarını konuşulduğunu, gündeme taşındığını belirterek, “Kepez Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızla aynı ortamda birlikte, beraber olmak suretiyle hem dostluk sürecini hem de bundan sonra onların engellerini aşma yolunda yeni bir süreci başlatalım istedik.” dedi.
3 Aralık’ta engellileri hatırlayan bir anlayışa sahip olmadıklarının altını çizen Tütüncü,  365 gün bedensel engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.
 Başkan Tütüncü, belediyelerin engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmada çok önemli bir görevi yerine getirdiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Bedensel ve zihinsel engelli kardeşlerimizin hareket kabiliyetini geliştirebilmeleri, onların sosyal hayat içerisinde daha etkin yer alabilmelerinde temel belediyecilik hizmetleri noktasında atılacak adımların ne kadar önemli olduğunu iyi biliyorum. Bugüne kadar ki belediyecilik çalışmalarımızda özellikle kaldırım, yol yapımlarında, sosyal donatı inşaatlarında özürlü kardeşlerimizin de, sağlam insanlar gibi hizmet almalarını istedik. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu hususa dikkat edeceğiz. Göreve geldiğimden günden itibaren engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme taşıyan ve onlara çözüm arayan sosyal çalışmalar üreten, sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olmanın gayreti içerisinde olduk. Bedensel engelli vatandaşlarımızın sosyal hayat içerisinde sosyal çalışmalara katılabilmelerine önem verdik. Spor müsabakaları noktasında, sosyal aktivitelerinde kendilerine destek olduk. Aynı heyecanla, gayret ve kararlılıkla bedensel engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu dostluk yemeği ile de birbirimize yakınlaşalım, kaynaşalım istedik.”
Konuşmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  masaları dolaşarak, karanfil verdiği davetlilerin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nü kutladı.  Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş’un konser verdiği etkinlikte, African Sakata Acrobats gurubunun Kenyalı akrobatları da bir gösteri yaptı.
Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya da etkinliğe katıldı.

Benzer Haberler

Tütüncü engellileri sevindirdi

Tütüncü engellileri sevindirdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir araya geldiği, bedensel ve zihinsel engellilere “Engelliler Koordinasyon Merkezi” birimini kuracaklarının müjdesini verdi. Kepez Belediyesi, Dünya Engelliler Günü

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Engelliler Kepez’le yaşama bağlandı.
Engelliler Kepez’le yaşama bağlandı.

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği sosyal etkinlikte, bedensel ve zihinsel engelliler, aileleriyle birlikte hem piknik yaptı hem de eğlendi. Kepez Belediyesi, 10-16 Mayıs arası Sakatlar Haftası


“Engeliniz Engelimizdir” projesine muhteşem final
“Engeliniz Engelimizdir” projesine muhteşem final

Kepez Belediyesi’nin, sevgiyle, paylaşımla engellerin kaldırılmasının amaçlandığı ve Türkiye’de bir ilk olan “Engeliniz Engelimizdir”  projesi, 5 bin kişinin izlediği Emre Aydın