Kepez’in Yıldızları’na start verildi

29 Ocak 2015, Perşembe - 10:27
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’deki futbola yetenekli çocuklarla başlatılan Kepez’in Yıldızları projesine, veliler ve çocukların katıldığı toplantıyla start verildi
 
Türk futboluna yetenekler kazandırmak hedefiyle hazırlanan Kepez’in Yıldızları projesi, Başkan Hakan Tütüncü’nün de katıldığı veli bilgilendirme toplantısıyla başladı.

Kepez’deki 70 ilköğretim okulundan seçilen 1160 yetenekli çocuk ile velileri, Hasan Doğan Stadı’na davet edildi. Kepez Belediyespor Kulübü’nün projeyi nasıl yürütüleceği açıklaması yaptığı toplantıya gelen Başkan Tütüncü, çocuklarla şakalaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz
 
Çocukların geleceği için önemli bir adım atıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, Kepez’deki okullardaki tüm öğrencilerimizin spor alt yapısına kazandırılması amacıyla Türkiye’ye örnek projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocukların daha iyi eğitim alarak geleceğe güvenli adımlar atmasını istediklerinin altını çizen Tütüncü, “Çocuklar 15 gün boyunca turnuvaya tabi tutulacak, neticesinde de tüm masraflarının belediyece karşılanmak üzere spora yönlendireceğiz. Bu sırada zaman zaman velilerimiz, çocuklarımız ve benim de katılacağım toplantılar olacak. Yeter ki çocuklar spora kazandırılsınlar.” diye konuştu.
 
Milyon dolarlık futbolcu olsunlar
 
Kepezli çocukların milyon dolarla anılan futbolculardan biri olarak anılmasını dilediklerini belirten Tütüncü, “Niye olmasın. Biz milyon dolarlar veriyoruz yabancı transferlere. Bu futbolculara baktığımızda, bizim çocuklarımızdan belki çok çok daha gerisindeler. Hem paramız yabancıya gitmesin, hem çocuklarımız arasından sportif yetenekler çıkartalım. Çocukları sporla, sanatla, kültürle meşgul etmeliyiz. Sevgimizden ilgimizden mahrum etmemeliyiz. Televizyonlarda her gün çocukların uyuşturucu batağına saplandıklarını görüyoruz. Bu çocuklar sizin olduğunuz kadar bizim de çocuğumuz.” şeklindeki konuşması velilerce alkışlandı.
 
Alt yapı çalışmalarına başlıyoruz
 
İlkokulları kapsayan ilk etapta 14 bin çocuk arasından 1160 yeteneği tespit ettiklerini açıklayan proje koordinatörü Antrenör Şakir Filiz, ikinci etapta ortaokul öğrencilerini de dahil edeceklerini söyledi. Kepez’i 7 bölgeye ayırarak çocuklarla teknik, fiziksel, sporcu kimliği gibi başlıklardaki alt yapı eğitimlerini vermeye başlayacaklarını anlatan Filiz, “Seçilen öğrencilerimizi kendi okulundan alıp sahalara getireceğiz. Bu çalışma sürekli olacak, bırakmamak için elimizden geleni yapacağız. Ortaokullar etabına da başladığımızda, toplam 30 bin çocuğa ulaşmış olacağız. Hedefimiz belirlediğimiz okullara yakın bölgelerde gruplar oluşturup, oralara antrenör tayin ederek çalışmalarımızı sürdürmek.” açıklamasını yaptı. 
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi
Kepez’in Yıldızları’na start verildi

Benzer Haberler