Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi

23 Ocak 2015, Cuma - 14:48
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Başkan Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti problemini kısa bir zamanda çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Musa Öncü ve bir grup mahalle sakinini meclis salonunda kabul etti.

Başkan Tütüncü, kabulde mahallede tapu ve imar sorunlarının çözümüne yönelik başlattıkları çalışmaları anlattı. Tütüncü, mahallenin mülkiyetle ilgili en önemli problemi olan 2B’nin çözüme kavuşturulduğunu aktardı.  Geçtiğimiz dönemde 2B problemini ortadan kaldırma sözü verdiğini hatırlatan Tütüncü, “Ak Parti Hükümetimizin, 2012’de çıkardığı bir kanunla 2B problemi çözüldü. Önümüzdeki günlerde ilgili kamu kurumu, 2B tapularını hak sahiplerine vermeye başlayacak.” dedi.

 2B çözüldü sırada Vakıf var

Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’nin Vakıf parsellerinde yaşanan mülkiyet sıkıntısını çözmek için de çalıştıklarını belirtti. Tütüncü, konu hakkında şunları söyledi, “Vakıf arazilerindeki mülkiyet problemi, Hazine ile yapılan karşılıklı arazi takası yöntemiyle çözülüyor. Vakıflar, üzerinde gecekondu olan arazilerini Hazine’ye devrediyor. Hazine de bir protokolle arazinin devrini belediyeye yapıyor. Biz de 18 uygulamasını yaparak, tapu tahsisini gerçekleştiriyoruz. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, Vakıf arazileriyle ilgili takas yapmazının sebebi 2B problemiydi. 2B problemi çözülür çözülmez takasın yapılabilmesi ciddi bir çalışma başlattık.  Önümüzdeki günlerde ilgili kamu kurumlarıyla, takas işlemi için protokol imzalayacağız. Daha sonra hak sahiplerine tapu tahsisi işlemlerini başlatacağız.”

Tünelin ucunda ışık göründü

Başkan Hakan Tütüncü,  görevde olduğu 6 yılda 23 bin hak sahibine tapu tahsisi yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:  “Her evde 4 kişi olduğunu kabul edersek, yaklaşık 90 bine yakın vatandaşımızın tapu problemini çözdük. Biz cek-cakla konuşmayı sevmiyoruz. Yaptıklarımızı anlatırız. Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır. Yapacağımız bir işe yapmayız, diyoruz. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Vakıf sorunu çözülecek iş.  Tünelin ucunda ışık göründü.”

“Bizim sözümüz namustur”

Tütüncü, konuşmasının devamında mahalle sakinlerine şöyle seslendi: “Sağdan soldan gelen laflara bakmayın. Rahat olun. Burada sizin bir evladınız, bir kardeşiniz, çocuğunuz var. Hepiniz benim büyüklerimsiniz. Sorunlarınızı çözeceğim. Asla mahcup olmayacaksınız.
Bizim sözümüz namustur. Yapabileceklerimizi söyleriz; yapamayacağımız bir işi yapacağız, diye söylemeyiz. Birileri, seçtiğimiz başkan tapunuzu vermeyecek, sizi oyalıyor diyecekler. El lafına hiç kulak asmayın. Son gülen iyi güler. 23 bin hemşehrimize tapu verdik, vermeye de devam ediyoruz. Size de tapu vereceğiz.  Bize hayır duası edin.”
 
2B çözümdü 2 okul geldi

Başkan Tütüncü, 2B’den dolayı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne okul ve diğer kamu tesisi yatırımlarını yapılamadığını anımsattı. Tütüncü,  2B problemi ortadan kalkar kalkmaz mahallede biri 24 derslikli ilkokul ve ortaokulun, diğeri 16 derslikli spor lisesi ile 100 kişilik pansiyon binasının inşasını başlattıklarını kaydetti. 
 
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi
Fevzi Çakmak’a Vakıf müjdesi

Benzer Haberler