Kepez’de yollar çiçek açtı

23 Ocak 2015, Cuma - 10:58
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez Belediyesi, sıcak asfalt, kaldırım ve orta refüj çalışmasıyla modern görünüm kazandırdığı Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’ni, orta refüjüne çizdiği papatya çiçeği resmiyle renklendirdi. 

Fen İşleri Müdürlüğü, Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde Güneş ve Kır Çiçeği caddelerini birbirine bağlayan caddenin, İsmet İnönü Kız Meslek ve Teknik Lisesi önündeki bölümünün sıcak asfalt, yol çizgisi, orta refüj ve kaldırım çalışmalarını tamamladı.

Caddenin bu bölümünde örnek bir belediyecilik hizmeti de yapıldı. Kaldırım taşı döşenen ve kırmızı renkle boyanan orta refüje, estetik bir kimlik kazandırması amacıyla papatya çiçeği resmi çizildi.  Çiçekli kaldırım, çevresine renkli ve estetik bir görünüm verdi.

1 milyon 500 liralık yatırım

Caddenin, Kır Çiçeği Caddesi tarafındaki 2. bölümünün sıcak asfalt ve diğer alt ve üst yapı çalışmaları ise bitme aşamasına geldi. Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri, bu ay içerisinde bu bölümündeki üst yapı çalışmalarını tamamlayacaklarını bildirdiler.

Caddede, yağmur suyu drenaj çalışması yapılırken, ilgili kurum tarafından elektrik iletim hatları da yer altına alındı. Yaklaşık 1 milyon 500 bin lira harcanan alt ve üst yapı çalışmalarının bitmesiyle 5 yıl önce gecekondu işgalinde olan cadde, modern bir görünüme kavuşmuş olacak.
 
Fatin Rüştü Zorlu’ya vefa

1400 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki yolda, 8 bin ton sıcak asfalt, 3 bin metre TCK tipi bordür ve 1000 m2 parke kaldırım taşı kullanılıyor.

Kepez’deki şehirleşmenin en güzel örneğin yaşandığı cadde, yapımı süren Sütçüler Devlet Hastanesi’ne ve İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne ulaşımı sağlıyor.

Kepez Belediye Meclisi kararıyla cadde merhum ve mazlum bakanlardan Fatin Rüştü Zorlu\'nun ismi verildi. Cadde, Zorlu’nun hatıralarının yaşatılması bakımından da önem arz ediyor.  

  
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez’de yollar çiçek açtı
Kepez’de yollar çiçek açtı

Benzer Haberler