Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor

17 Ocak 2015, Cumartesi - 14:28
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez Belediyesi’nin, spor alt yapısına yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik, “Kepez’in Yıldızları” projesiyle 26 bine yakın öğrenci sporla buluşturuluyor.
Türk futbolunun alt yapı sorununa örnek teşkil edecek bir çalışma olan “Kepez’in Yıldızları” projesi düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı.  
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antalya Bölge Müdürü Nafiz Tanır da toplantıya katılarak projeye destek verdi. Protokol konuşmalarından önce sinevizyon gösterimi ile davetlilere proje hakkında bilgi verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez’de yetenekli öğrencileri tespit etmek için spordan resme birçok alanda tarama yaptıklarını söyledi. 

Proje ile sporu geniş kitlelere ulaştırıyoruz
Daha sonra kürsüye gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de “Kepez’in Yıldızları” projesinin spor ve eğitim bakımından önemli çalışma olduğunu belirtti.
“Yaptığımız her şeyi candan, gönülden yapmanın gayretindeyiz.”diyen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dostlar alışverişte görsün, diye bir takım çalışmalar yapmak, günü geçiştirmek bize yakışmaz. Birçok farklı yerde bu işin uygulaması okullar arasında turnuva düzenlenerek bir sosyal etkinlik ya da sportif faaliyet olarak yapılıyor. Ama zaten okul takımlarındaki öğrenciler, herhangi bir kulüpte oynuyorlar. Kepez’in Yıldızları projesiyle spor alt yapısına kazandırılan öğrencileri belli bir zaman içerisindeki bir turnuvada bir araya getirmeyi değil, sporu çok daha geniş kitlelere yaymayı, çok farklı bir alt yapı çalışmasını sürdürmeyi arzu ediyoruz.”

Kepez’den yetenek çıkıyor
Tütüncü, proje kapsamında yaklaşık 14 bin ilkokul öğrencisinin yetenek taramasından geçirildiğini anımsatarak, “Taramada önemli yeteneklerin çıkacağını ve bu yeteneklerin de spor alt yapısına kazandırılabileceğini öngörüyoruz. Birkaç tane çocuğumuzun hayat çizgisini değiştirebilirsek, onlara farklı bir yaşamla buluşturabilirsek önemli bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum. “ ifadesini kullandı.
Geçtiğimiz 6 yılda spora yönelik yaptıkları çalışmalarda birçok deneyim, hatıra yaşardıklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü,  “O deneyimlerden şunu gördük ki, hayata tutunmak için Anadolu’nun farklı coğrafyalarından gelip Kepez’de yaşayan ailelerimizin çocuklarına imkân sunulduğu zaman onların içerisinden birçok yetenek çıkıyor.  Bu proje de yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına hizmet edecektir.”diyerek konuşmasını tamamladı.
Çocukları kötü alışkanlardan uzak tutacak
Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer de yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Öğrencileri geleceğe en iyi şekilde yetiştirebilmenin gayretindeyiz.  54 ilden büyük olan Kepez’in genç nüfus potansiyelini iyi değerlendirmek,  çocuklarımızı nitelikli hale getirmek arzusundayız. Başkan Hakan Tütüncü’nün desteğini Milli Eğitim alanında fazlasıyla aldık. Kepez’in Yıldızları projesini de önemsiyoruz ve destekliyoruz. Yetenek taramasından seçilen öğrencilerimizin Türk sporuna kazandırılması önemlidir.  Projenin en önemli yanı çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmasıdır.”
14 bin öğrenciye yetenek taraması
Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan projenin uygulanması için uygulanması için Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik projenin koordinatörlüğünü Kepez Belediyespor Kulübü yapıyor.
Proje kapsamında Kepez Belediyespor’un Futbol Alt Yapılardan Sorumlu Antrenörü Şakir Filiz’le birlikte 8 antrenör, ilçedeki 70 ilkokulda, 2 ay boyunca 2, 3, ve 4. sınıflardan 14 bine yakın öğrenciyi yetenek taramasından geçirdi.  Tarama sonucu 1160 öğrenci seçildi. Seçilen öğrencilere, hafta sonları spor eğitimi verilecek. Seçilen öğrenciler, Kepez Belediyespor’un kuracağı Akademi Ligi’nde oynayarak kendilerini geliştirecekler.
Okullar arası değil sınıflar arası turnuva
Projenin 2, ayağı ise Kepez’deki ortaokulları kapsıyor. Yetenek taraması için 69 ortaokulun 5, 6, 7, ve 8. sınıfları arasında futbol turnuvası düzenlenecek. Turnuvada 1000 sınıf takımından 12 bin öğrenci mücadele edecek. 7 asil, 5 yedekten oluşan takımlar maçlarını,  Hasan Doğan Stadı’nda ve Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki sentetik çim futbol sahasında oynayacak. Kepez Belediyesi, turnuvadan önce 12 bin öğrenciyi sağlık taramasından geçirecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, turnuvada mücadele edecek olan öğrencilere, kulübün formasını hediye edecek. Kepez Belediyesi, takımlara ücretsiz ulaşım hizmeti de verecek. Öğrenciler otobüslerle okullarından alınacak, maçların ardından yine otobüslerle okullarına bırakılacak. Turnuva, önümüzdeki aylarda başlayacak.

 
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor
Kepez 26 bin öğrenciyi sporla buluşturuyor

Benzer Haberler