Tütüncü, müzakereyle ilçenin esaslı problemlerini çözüyor

7 Ocak 2015, Çarşamba - 10:40
Tütüncü, müzakereyle ilçenin esaslı problemlerini çözüyor
Başkan Hakan Tütüncü, mahalle muhtarlarını, Kepez\'in en önemli problemlerinden olan kent içi ulaşım ve ASAT\'ın alt yapı çalışmalarıyla ilgili taleplerini iletmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi\'nin  bürokratlarıyla bir araya getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçedeki  yetkileri dışındaki  elektrik, ulaşım ve kanalizasyon ilgili yaşanan problemlere müzakere yöntemiyle çözüm üretiyor.

Başkan Tütüncü, problemi çözecek olan yatırımcı kamu kurumunun temsilcilerini ve mahalle muhtarlarını bir toplantıda bir araya getiriyor. Tütüncü, toplantıların ilkini Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) yetkilileri ve muhtarların katılımıyla ilçede yaşanan elektrik problemiyle ilgili gerçekleştirmişti.

Kepez\'in ulaşım sorunu konuşuldu

Başkan Tütüncü, problemlere müzakere ile çözüm bulma toplantısının 2.sini Kepez\'in en önemli sorunlarının başında gelen kent içi ulaşım ve ASAT\'ın alt yapı çalışmalarıyla ilgili olarak düzenledi. Belediye meclis toplantı salonunda mahalle muhtarları ve Büyükşehir bürokratları ulaşım ve alt yapı  problemlerinin çözümünü konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü\'nün moderatörlüğünde yapılan toplantıya Kepez Belediye Meclisi\'nin, Antalya Büyükşehir Meclis Üyeleri Esat Göğük, Bahattin Bayraktar, Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Ercin, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile 66 mahalle muhtarının tamamına yakını katıldı.

Ulaşımda esaslı bir problem var

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, iki hafta önce AKEDAŞ ile elektrik problemleriyle ilgili bir toplantı yaptıklarını, o toplantıda muhtarların elektrikle ilgili sıkıntılarını aktarma imkanı bulduğunu söyledi.

Muhtarların, şehir içi ulaşımla ilgili toplantı yapılmasını talep ettiğini anımsatan Tütüncü, \"Mahallelerimizin en önemli problemlerin başında ulaşım ilgili sorunlar geliyor.  Muhtarlarımızın ulaşımla ilgili taleplerini Büyükşehir Belediyesi\'ne iletelim düşüncesiyle bu toplantıyı gerçekleştirdik. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, 2011\'de yapılan ulaşım reformundan önce, ulaşım nasıldı sonra nasıldı sorumuza, önceki sisteme dönülse hiç bir sorun kalmayacak, cevabını veriyorlar. 2011\'de yapılan ulaşım reformu ile iskambilden bir kulenin bozulduğunu görüyoruz. Ulaşımda, basit olmayan esaslı bir problem var.\" diye konuştu.

Muhtarlar ulaşımla ilgili taleplerini söylediler

Daha sonra muhtarlar, mahallelere yeni durakların yapılmasını, belediye, kaymakamlık, kent merkezi ve sahile yönelik yeni hat oluşturulmasını, mahallelerinden geçen toplu taşıma hattındaki araç sayısının artırılmasını,  yolcu yoğunluğunun olduğu saatlerde ulaşımın dolmuş yerine otobüsle yapılmasını talep ettiler.  Muhtarlar,  toplu taşıma araçlarının duraklara geç geldiğini, şoförlerin 65 yaş üstü vatandaşlara ve öğrencilere kötü davrandığını da dile getirdiler.

Tütüncü\'nün önerileri

Daha sonra yeniden söz alan Başkan Tütüncü de ulaşım sorunun çözümüyle ilgili şu önerilerde bulundu: \"Muhtarlarımız, vatandaşlarımız belediye, kaymakamlık, hastane, kent merkezi, sahil  gibi yerlere ulaşımın rahat bir şekilde olmasını arzu ediyorlar. Eski ulaşım sistemi daha rahattı. Yolcu yoğunluğu olan hatlara küçük minibüsler verilmiş.  Bu hatlara otobüsler konulabilir. Kepez\'de sabah ve akşam saatlerinde ulaşım yoğun oluyor. Bu vakitlerde toplu taşıma aracı sayısı artırılabilir. Kepez\'in  batı-doğu bölgeleri ile belediye arasında ulaşım zayıf. Bu güçlendirilebilir. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın ulaşımdan ücretsiz yararlanmasıyla ilgili ciddi bir problem var.  65 yaş üstü vatandaşlarımıza, şoförlerin  kötü davrandığıyla alakalı  bir çok yürek yakan trajik hikayeler dinliyoruz.\"

Ulaşım problemlerini çözeceğiz

Büyükşehir Genel Sekreteri  Birol Ekici de muhtarların talepleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: \" Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel\'in talimatıyla  bu toplantıyı gerçekleştirdik. Sayın Türel, seçildikten sonra \'kesintisiz ulaşım\' çalışmasıyla ulaşım problemine müdahale etti.  Yeni bir ulaşım mastır planının ihalesi önümüzdeki günlerde yapacağız. Yeni bir ulaşım mastır planının yapılmasıyla birlikte ulaşımda yeni bir düzenlemeye gideceğiz. Sizden aldığımız taleplerle birlikte problemleri zaman içerisinde çözeceğiz.  Ulaşıma bir anda sihirli bir dokunuş yapılamıyor ama zaman içerisinde dile getirilen problemleri çözmenin gayretinde olacağız. Ulaşım mastır planı çerçevesinde  isteklerinizi karşılamak için var gücümüzle çalışacağız. Muhtarlar bizim çalışma ortaklarımızdır.  Halkımıza birlikte hizmet edeceğiz. Kol kolayız. Kapımız 24 saat sizlere açıktır.  Siz ne emrederseniz onu yapacağız.  Bu toplantıda kendimize önemli paydalar çıkardık.\"

Cezalar artırıldı

Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Ercin de iki ay içerisinde \"Akıllı  Toplu  Ulaşım Sistemi\" uygulamasını başlatacaklarını, bu uygulama ile toplu taşıma araçlarının mahalleye, sokağa hangi saatte  girmesi gerektiğini, o saatte neden girmediğini takibinin yapılacağını aktardı.   Şoförlerin, yolculara, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olumsuz davranışlarıyla ilgili gelen her şikayeti değerlendirdiklerine işaret eden Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay , \"Toplu taşıma araçlarıyla ilgili bir yönetmelik çıkardık.  Şikayet olması halinde eskiden sadece şoföre ceza uygulanırdı.  Yeni yönetmelikte, şoföre olduğu kadar  araç sahibine, o  aracın bir haftadan 15 güne, 1 ay kadar toplu taşımadan men edilmesi gibi cezalarımız  var.\" açıklamasını yaptı.
Atalay, durak taleplerini de Temmuz ayında yapılacak olan durak ihalesinden sonra karşılayacaklarını da hatırlattı.

\"2014-2019 döneminden umutluyuz\"

Ulaşım probleminin ardından muhtarla, ASAT idaresinin mahallerinde yaptığı alt yapı çalışmalarıyla ilgili yaşadıkları sorunları Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına ilettiler.
Başkan Hakan Tütüncü,  \"Büyükşehir Belediyesi, 2009-2014 döneminde Kepez\'de  istenilen oranda alt yapı çalışması yapmadı. Yeterli alt yapı çalışması yapılmayınca su baskınlarının, taşkınların tahliye edileceği kanallar oluşturulamadı. 2014-2019 döneminden umutluyuz. ASAT bölgede ciddi bir alt yapı çalışması yapacak. 2015 yılıyla ilgili ciddi bir yatırım programı yapıldı.\" görüşünü dile getirdi
 
 
Tütüncü, müzakereyle ilçenin esaslı problemlerini çözüyor
Tütüncü, müzakereyle ilçenin esaslı problemlerini çözüyor
Tütüncü, müzakereyle ilçenin esaslı problemlerini çözüyor

Benzer Haberler