Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde

5 Ocak 2015, Pazartesi - 11:56
Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde
Kepez Belediyesi’nin, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeni hizmet binaları Mart ayı içerisinde hizmete girecek.

Kepez Belediyesi, üretim ihtiyacına cevap veremediği ve görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle hizmet binasının yanında bulunan bakım, onarım ile demir, kaynak, ağaç işleri atölyelerini başka bir alana taşıma kararı almıştı.

Yıkılacak olan bakım-ikmal binası, kaynak, marangoz ve tabela atölyeleri ile çöp konteynırı imalatı binası, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesi alanında yapımı süren yeni yerlerinde hizmet verecek.
 
Binaların yüzde 60’ı tamamlandı

Kepez halkına daha kaliteli hizmet üretmek amacıyla inşa edilen yeni atölye binalarının temeli, geçtiğimiz Ekim ayında törenle atılmıştı. Yeni işyerleri, kaynak, demir ve ağaç işleri atölyesi (1620m2), fen işleri atölyesi (1800m2), idari bina (600m2), depo binasından (750m2) oluşuyor. Modern ve güvenli bir ortamda üretim yapma olanağı sunacak olan yeni hizmet binalarının inşası yüzde 60 seviyelerine geldi. Tesislerin inşasının Mart ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yeşil alan, otopark ve sağlık tesisi

Belediye binasının çevresinde, atölyelerin kaldırılacağı 8 dönümlük alan sağlık merkezi, yeşil alan ve otopark olarak düzenlenecek. Arka bahçenin çevresindeki duvar da kaldırılarak, daha estetik bir çevre düzenlemesi yapılacak.  İşyerlerinin taşınmasından sonra ise arka bahçe, yeşil alan otopark ve dinlenme alanı olarak düzenlenerek, halkın kullanımına sunulacak. Yine söz konusu alana, belediye sağlık merkezi yapılacak.
Peyzaj çalışmasının bitmesiyle birlikte hizmet binasının arka bahçesi, Başkan Hakan Tütüncü döneminde imara uygun konutların yapıldığı Teomanpaşa Mahallesi’nin modern görünümü ile uyumlu hale gelecek.

Çiçek üretimi artacak

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, Atatürk Mahallesi Sakarya Bulvarı’ndaki şantiye binası da kaldırılıyor. Söz konusu şantiye, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki şantiyesinde inşa edilecek olan yeni yerinde hizmet verecek. Şantiyenin taşınmasından sonra ise bitki ve çiçek üretim alanı genişletilecek. Oluşturulacak olan sergi alanlarıyla bitki ve çiçek üretimi, ilçe halkıyla buluşturulacak.   
Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde
Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde
Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde
Yeni binalar Mart’ta Kepez’in hizmetinde

Benzer Haberler