Kepez’de tarih gün yüzüne çıkıyor

5 Ocak 2015, Pazartesi - 11:44
Kepez’de tarih gün yüzüne çıkıyor
Kepez bölgesi içerisinde bulunan Lyrboton Kome Antik Kenti’ni, Antalya’ya kazandırmak ve tarih turizmini de canlandırmak için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü çalışmalara başladı.

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Bölge içerisinde bulunan Lyrboton Kome Antik Kenti’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Geçmişten bugünümüze uzanan, geçmişle köprüler kurmamızı ve tarihi yaşatacak olan antik kentlerden bir tanesi de Lyrboton Kome Antik Kenti. Kepez bölgesinde yer alan tarihin gün yüzüne çıkması, Antalya’ya kazandırılması ve Kepez bölgesinde tarih turizminin canlanması amacıyla çalışmalara başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Nevzat Çevik, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ve koruma kurulu müdürleri ile belediye bürokratları Lyrboton Kome Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Lyrboton Kome Antik Kenti’ni Antalya’ya kazandırmak ve bölgede tarih turizminin de oluşmasını sağlamayı düşündüklerini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’de kültür, sanat faaliyetlerimize her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek devam ediyoruz. Bunlarla birlikte bölgede ticaretin artması ve canlılığının korunması için de çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve yapacak olduğumuz yatırımlarımız ile Kepezimiz adeta yeniden hayat buluyor. Kepez’de bulunan tüm güzellikleri ortaya çıkarmak ve Kepez’i her anlamda bir cazibe merkezi haline getirmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz.” İfadesini kullandı.

Kepez Belediye Başkanı konuşmasını şöyle tamamladı, “ Kepez bölgemizde yer alan Lyrboton Kome Antik Kenti’ni de ortaya çıkarmak, Antalya’ya ve Kepezimize kazandırmak için değerli hocalarımızla, meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla incelemelerde bulunduk. Burayı gün yüzüne çıkararak, geçmişe olan saygımızı bugüne olan hizmet aşkımızla buluşturarak, adeta yeniden hayat bulmasını sağlamak istiyoruz. Böylelikle Kepez bölgemizde tarih turizmini de canlandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet Lyrboton Kome Antik Kenti ihyasına ışık tutacak çalışma örneklerini görmek için daha sonra Perge’yi de uzmanlarla gezerek, incelemelerde bulundu. 
Kepez’de tarih gün yüzüne çıkıyor
Kepez’de tarih gün yüzüne çıkıyor
Kepez’de tarih gün yüzüne çıkıyor

Benzer Haberler