İstemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemek gerekiyor

23 Aralık 2014, Salı - 10:59
İstemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemek gerekiyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şehit Ömer Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Şehit Ömer Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Meslek lisesinde okumak, meslek sahibi olmak adına atılan ilk adımdır.” dedi. 

Okulu gezen ve öğrencilerle görüşen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, Şehit Ömer Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
 
Meslek lisesinde okumak

Öğrencilere önem verdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Sizler meslek lisesinde okuyarak, ileride yapacak olduğunuz mesleğe ilk adımı atmış oluyorsunuz. İçinde bulunduğumuz okulumuz sizler açısından büyük bir fayda sağlamaktadır. Belediyemize birçok iş başvurusu gelmektedir. Bazen soruyoruz? Ne iş yaparsınız diye. Her işi yaparım diyerek alınan veya verilen her cevap hiçbir iş yapamam demekle doğru orantılıdır. Oysa ki, günümüzde mesleğinde uzmanlaşmak ayrı bir önem içermektedir. Yapılan iş başvurularında meslek lisesini bitirerek iş başvurusu yapan sayısı yok denecek kadar azdır. Çünkü, mesleki ve teknik okullarımız sizi şimdiden hayata hazırlamakta ve meslek edindirmektedir.” dedi.

Hayatınızın her döneminde hedef belirleyin

Öğrencilere henüz eğitim çağında iken hayata dair hedeflerinin olması gerektiğini de vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Hayatınızın her döneminde mutlaka hedef belirleyin. Lisede okuyorken, kazanacağınız üniversite hedefinizi, üniversiteyi bitirdikten sonra mesleğinizi icra etmek ve başarılı olmak hedefinizi ortaya koyun. Ben avukat olma hedefimi ortaya koyduğumda siyasetçi olacağımı ve belediye başkanlığı yaparak halkıma hizmet etme isteğimi hedef olarak edinmiştim. Ben koyduğum hedeflere ulaşmak için planlamamı yaptım. Hukuk Fakültesini bitirdim ve siyasete atılarak Kepez Belediye Başkanı seçildim ve sizlere hizmet etmekten de büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Yarın sizlerde bizim yerlerimizde olacaksınız. Ama istemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemekte gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Siz başarılı olun biz de sizlere hizmet edelim

Kepez Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek mezuniyet gecesi müjdesini de öğrencilerle paylaşan Başkan Tütüncü, “Sizler başarılı olun biz de sizlere hizmet etmeye devam edelim. Okulunuzun mezuniyet gecesini Kepez Belediyesi olarak biz düzenleyeceğiz. Unutulmaz bir mezuniyet gecesini size  armağan edeceğiz” dedi.

Başkan Tütüncü’ye, Şehit Ömer Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi   ile Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çiçek sunuldu. Başkan Tütüncü, öğrencilerle yapılan söyleşi sonrasında okul müdürü ve öğretmenleri ile bir araya gelerek onlarla da bir süre sohbet etti. 
İstemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemek gerekiyor
İstemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemek gerekiyor
İstemek yetmiyor, çalışmak ve hedeflemek gerekiyor

Benzer Haberler