Kepez’e ağız ve diş sağlığı merkezi

19 Aralık 2014, Cuma - 14:17
Kepez’e ağız ve diş sağlığı merkezi
Başkanı Hakan Tütüncü’nün gayretleri sonucu Kepez’de, 300 yataklı devlet hastanesinden sonra bir sağlık tesisi daha yapım aşamasına geldi.
  
Sağlık Bakanlığı tarafından Kepez Belediyesi’nin, Ahatlı Mahallesi’nde tahsis ettiği ve sağlık tesisi alanı olarak imar düzenlemesini yaptığı araziye inşa edilecek olan, 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapım ihalesi gerçekleşti.

İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından sağlık tesisinin inşasına 2015 yılı içerisinde başlanılması bekleniyor.

2015’te temeli atılacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Antalya’nın en önemli eksikliklerinden bir tanesi olan ağız ve diş sağlığı merkezinin kente kazandırılması için ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Sağlık tesisinin, Kepez’e hayırlı olmasını dileyen Tütüncü,  “Tesisin yapımı için Ahatlı Mahallesi`ndeki arazimizi, Sağlık Bakanlığı`mıza tahsis ettik.  Arazinin çekme mesafesi, emsaliyle ilgili imar düzenlemesini de yaptık. Şimdi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yatırımını, Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile el ele vererek Kepez’e, Antalya’ya kazandırıyoruz. Sağlık tesisinin ihalesi yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 2015’nin ilk aylarında tesisin temeli atılmış olacak.”

Başkan Tütüncü, tesisin inşa aşamasına gelmesindeki emeklerinden dolayı Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ü da teşekkür etti.
 
50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü himayesinde Ahatlı Mahallesi’nde 12 bin 924 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek.
 
Kepez’e ağız ve diş sağlığı merkezi
Kepez’e ağız ve diş sağlığı merkezi
Kepez’e ağız ve diş sağlığı merkezi

Benzer Haberler