Kepez’de yaşlılar şefkat eviyle huzur bulacak

15 Aralık 2014, Pazartesi - 11:22
Kepez’de yaşlılar şefkat eviyle huzur bulacak
Kepez Belediyesi, yaşlılara bir vefa borcu olarak yatırım programına aldığı 20 yatak kapasiteli şefkat evinin yapımını 2015 yılı içerisinde başlatıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’nde, şefkat evinin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.
 
Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan projenin yapılacağı araziyle ilgili bilgi aldı.  Tütüncü, tesisi yapacakları arazinin zemin düzenlemesi çalışmasının tamamlandığını belirtti.  Başkan Tütüncü, ihale hazırlık süreci devam eden şefkat ve huzur evi projesinin yapımını 2015 yılı içerisinde başlayacağını duyurdu.

“Allah rızası ve hayır duası”

Tütüncü, geçtiğimiz dönem 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık hizmeti projesini başlattıklarını anımsattı.  Tütüncü, yeni dönemde ise bakacak kimsesi olmayan yaşlılara, şefkat ve huzurevi projesiyle rahat ve modern ortamda yaşama imkanı sunacaklarını kaydetti.

Şefkat ve huzur evi projesinin, “Allah rızası ve hayır duası” almaya dönük bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Bir vefa borcu olarak kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılamayan, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımızın, barınma yeri sorununu çözüyoruz. Şefkat ve huzurevi projesi ile Kepezli yaşlılarımız, ikinci baharlarını huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşayacaklar.” ifadesini kullandı.

Tütüncü, seçim vaadi 70 projeden biri olan projeyi, 2015 yılı içerisinde tamamlayarak, hizmete açacaklarını da sözlerine ekledi.

Tek katlı olacak

Kütükçü Mahallesi’ne inşa edilecek olan şefkat ve huzurevinin mimari projesi tamamlandı.
Tesis, yaşlılara gündüz bakımevi olarak hizmet verecek. Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı şefkat evi, 20 yatak kapasiteli olacak. Şefkat evi, emsallerinden farklı olarak tek katlı olarak inşa ediliyor.

Yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılacağı alanlar ile sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verilecek.

Neler var?

Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 20 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları olacak.
 
Yaklaşık 6 bin m2’lik bir parsel üzerine inşa edilecek olan tesis, zeminde 1188 m2 kapalı alana ve 650 m2 bir iç avluya sahip olacak. Tesisin üst katında ise 10 adet çift kişilik dinlenme ve yatak odalarının bulunduğu 500 m2’lik kapalı bir alan bulunacak.
Şefkat ve huzurevinin zemin katı, klasik Türk mimarisinde avlulu sistemleri çevreleyen bahçe duvarına atıfta bulunularak taş ve ızgaralı pencere tipiyle projelendirildi.  Tesisin ön cepheden yükselen 1. kat ise modern mimari yapı malzemelerinden olan ahşap görünümlü kompozit, cam ve güneş kırıcılarla oluşturuldu. 

Manevi Evlat projesi

Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de  tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Manevi Evlat projesiyle  Kepezli çocukları, huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Böylece nesiller arasında gönül köprüsü kurularak, yaşlıların yaşam sevinçlerinin artırılması amaçlanıyor.  


 
Kepez’de yaşlılar şefkat eviyle huzur bulacak
Kepez’de yaşlılar şefkat eviyle huzur bulacak

Benzer Haberler