Kepez’de eğitim şurası

12 Aralık 2014, Cuma - 14:45
Kepez’de eğitim şurası
Başkan Hakan Tütüncü, taleplerini dinlemek amacıyla ilçedeki liselerin öğrenci temsilcileri ve idarecileriyle bir araya geldi.

Eğitime yönelik çalışmalarıyla takdir toplayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitim alanında bir ilke daha imza attı. Öğrencileri, okullarında ziyaret eden, belediyede ağırlayan Başkan Tütüncü, ilçedeki liselerin öğrenci temsilcileriyle hizmet toplantısı yaptı.
 
Meclis salonunda gerçekleştirilen ve okul müdürlerinin yer aldığı toplantıda lise başkanları, öğrencilerin taleplerini Tütüncü’ye iletti. Toplantıda hazır bulunan Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi de öğrencilerin güvenlikle ilgili taleplerini dinledi.

Lise başkanları, milli ve manevi değerleri temsil eden şahsiyetlerin hatıralarının yaşatılması,  şehir içi ulaşım, spor, kültür ve sanat alanında etkinlik yapılması ve güvenlik endişeleriyle ilgili taleplerini dile getirdiler.
 
Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı konuşmada yönetimde katılımcılığın gereği olarak toplumun her kesimin taleplerini aldıklarını bu amaçla lise temsilcileri bir araya geldiklerini belirtti.

 Öğrencilerin talebini yerine getirdi

Çeşitli zamanlarda okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiklerini anımsatan Tütüncü, “Ziyaretlerimiz sırasında okul başkanlarıyla toplantı yapıp yapamayacağımızla ilgili talepler dile getirilmişti. Öğrencilerimizle birçok yerde bir araya gelerek, onların sıkıntılarını dinliyor ve kendilerine daha iyi bir eğitim imkânı sunabilmek için imkânlarımızı paylaşıyorduk.  Talepler yoğun olunca bir araya gelelim, öğrencilerin taleplerini dinleyelim istedik. Bu toplantıyı düzenleyerek taleplerle ilgili neler yapabileceğimizi görelim arzusu içerisinde olduk.”  ifadesini kullandı.

“Bize sunulmayan imkanları gelecek nesle sunuyoruz”

“Öğrencilik dönemimizde geçmişte bize sunulmayan imkânları şimdi öğrencilerimize sunma gayreti içerisindeyiz.”  diyen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “İstiyoruz ki, gençlerimiz geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınsınlar. İstiyoruz ki, güçlü bir neslin doğmasına katkı verelim. Biz bütün öğrencilerimizi hukuki bir özne olarak kabul ettik. Bazı yöneticiler, öğrencileri muhatap bile kabul etmezler. Bizim öğrencilik yıllarımızda yöneticiler varlığımızdan bile haberdar değillerdi. Bizimle ilgilenmelerini, bize imkânlar sunmalarını isterdik.  Şimdi, öğrencilik dönemimizde bize sunulmayan imkânları, bizden sonraki kuşaklara aktarmak istiyoruz. “

“Tesislerimiz eğitimin emrindedir”

Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak son 5,5 yılda eğitime çok büyük bir destek verdiklerini,  çok büyük kaynakları da öğrencilerle, Milli Eğitimle paylaştıklarını aktardı.
Öğrencilerin toplantıda dile getirdiği taleplere de değinen Başkan Tütüncü, “Büyükşehir Belediyesi, kenti içi ulaşımla ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak için gerekli çalışmayı başlattı. Konunun takipçisiyiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir ulaşım planıyla sıkıntıların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Milli ve manevi değerlerimizi temsil eden şahsiyetlerin hatıralarının yaşatılmasının, anılmasının; onların dünyaları ile gençlerin dünyaları arasında bir bağlantı kurulmasının gerekli ve yararlı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili ne yapılacaksa destek vermeye hazırız. Belediyemizin 9 civarında kültürel ve sosyal etkinlik yapılabilecek kapalı tesisi var. Bu tesislerin tamamı okullarımızın emrine amadedir.”

Tütüncü, lise temsilcilerinden taleplerini yazılı olarak bir dosya halinde kendilerine iletmelerini de talep etti.
 
Kepez’de eğitim güvenli

Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi\'de okulların güvenliği konusunda öğrencilere şunları söyledi:  “Yıl içerisinde okul idarecileri ile sürekli bir araya geliyoruz. Okul giriş ve çıkışlarınız, sınav dönemleriniz, vakit geçirdiğiniz okul bahçesi, kafeteryalar dahil olmak üzere, mezuniyet törenlerine kadar eğitimle ilgili bütün hayat akışınızı idarecilerle ele alıyoruz.
Kepez’de, 200’e yakın okul, 100 bin civarında öğrencimiz var. İllegal yapılanmaların birçoğunun hedefinde gençler bulunuyor. Güvenlik algımızı 24 saat üzerine kuruyoruz.  Okulların hem eğitim süresi boyunca hem de geceleri ve tatil günlerinde güvenliğini sağlamaya dönük plan ve strateji geliştirdik.  Kepezli öğrenciler, güvenli bir ortamda eğitim alıyorlar.”

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından toplantı sona erdi. 
Kepez’de eğitim şurası
Kepez’de eğitim şurası
Kepez’de eğitim şurası
Kepez’de eğitim şurası
Kepez’de eğitim şurası
Kepez’de eğitim şurası

Benzer Haberler

Öğrenciler birinci muhataplara sordu

Öğrenciler birinci muhataplara sordu

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, öğrenci ile öğretmenlerin aydınlatma, güvenlik ve ulaşım alanındaki sorunlarını direkt olarak birinci muhataplarına ilettiği bir toplantı düzenledi.   Antalya’da ilk kez, öğrenci ve öğretmenler, çeşitli

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor
Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor

Antalyalıların iştirakiyle 1956’da temeli atılan ve son 10 yılda yaşanan belirsizlikten dolayı çürümeye yüz tutan Dokuma İplik Fabrikası, 60 yıl sonra yine Antalyalılarla birlikte