Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”

8 Aralık 2014, Pazartesi - 11:14
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Burdur Bucak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu’nda ‘Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler’ konulu konferansta öğrenci ve öğretim görevlileriyle bir araya geldi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MAKÜ Hikmet Tolunay MYO’da öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Tütüncü, yerel yönetimler ve halkla ilişkiler konusunda edindiği tecrübeleri, öğrencilerle paylaştı.
 
Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ali Uysal, ilk olarak Başkan Tütüncü’yü, makam odasında ağırladı. İkili burada karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunup, sohbet etti.
 
Başkan Tütüncü daha sonra ise MYO Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk’ün davetlisi olarak konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Tütüncü, ‘Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler’ konulu konferansta öğrencilere pratikte edindiği tecrübeleri sunma imkanı buldu. Yaklaşık 400 kişilik salonu dolduran öğrenciler de Başkan Tütüncü’yü dikkatli bir şekilde dinledi.
 
Devletle - Milletin Birbirlerine Aidiyeti

Gençlerle birlikte olmanın büyük fikirler ortaya çıkardığını belirten Başkan Tütüncü, sosyal bilimlerin her zaman ilgi odağının halk olduğunu belirtti. Sosyal bilimleri sevmenin insanı sevmek anlamına geldiğini ifade eden Başkan Tütüncü, “Türkiye gibi ülkelerde yerel yönetimlerde halkla ilişkiler çok önemli bir yere sahip. Bir yerde güçlü bir toplum kurmak istiyorsanız, orada devletle milletin birbirlerine olan aidiyet hislerini güçlendirmeniz geriyor. Vatandaş, devlete ait olduğunu hissedecek.” dedi.
 
Hiç Birimiz Padişah Değiliz

‘Bana hizmet eden bir belediyem var.’ anlayışını vatandaşa yerleştirildiğinde başarılı bir çalışma yapılmış olacağını belirten Başkan Tütüncü, “Kurumsal çalışmanın başarılı olması için halk desteğine ihtiyaç var. Biz dünyanın en güzel yatırımını da yapsak belediyeye girildiğinde halk, devlet sıcaklığını hissetmiyorsa, yaşayamıyorsa biz orada başarıya ulaşamamışız demektir. Vatandaşla gönül bağı kurulmalı. Vatandaşın, ‘Benim bir devletim var.’ demesi gerekiyor. Hiç birimiz padişah değiliz. Kurum olarak vatandaşların her zaman yanında olduğumuzu hissettirmemiz lazım.” ifadesini kullandı.
 
Devlet İnsana Hizmeti Esas Almalı

Vatandaşların sevinciyle neşelenip, üzüntüsüyle kederlenmenin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, “Devlet, yemeyen, içmeyen ve kurallarla yönetilen bir yer, adeta bir robot değildir. Bizim kültürümüzde, anlayışımızda devletin en önemli yeri baba şefkati, anne şefkati gösteren yerler olmalı. Devlet önüne geçilecek, esas duruşta durulacak bir müessese değildir. Devlet her zaman kendi vatandaşları için var olan. İnsana hizmeti esas almalı.” diye konuştu.
 
Başarı İçin Samimiyet

Devletin, merkezinde vatandaşları memnun etmeyi hedefleyen bir anlayışının olması gerektiğini söyleyen Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti, “Devletin, vatandaşlara en sıcak yönünü göstereceği birimler, belediyelerdir. Belediye başkanı vatandaşın derdini kendi derdi gibi bilirse barı gelir. Esas olan insana olan sevgidir. Belediye Başkanı vatandaşına sevgi duymuyorsa, gönül dünyasında bir anlam ifade etmiyorsa halkla sağlıklı etkileşim düşülemez. Her şeyin önünde saygı vardır. İnsan duyulan sevgi vardır. Siyasetin özünde samimiyet vardır. Halkla ilişkilerde başarı için en önemli özellik samimiyetidir. Garibanı gördüğümüzde, gönlü titremeyenler, milletin gönül telini titretemezler. Özüyle sözüyle bir olmalı siyasetçi.”
 
Ayakta Alkışlandı

Sözlerini şiirle tamamlayan Başkan Tütüncü, konuşmanın sonunda öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Öğrenci ve öğretim görevlileriyle günün anısına fotoğraf çektiren Başkan Tütüncü, üniversiteye adı verilen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy hatıra defterini imzaladı.
 
Konferansta ayrıca, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Kepez Belediyesi Meclis üyesi  Mehmet Başaran, AK Parti Antalya Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş da hazır bulundu.
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”
Tütüncü “Her şeyin özünde saygı vardır”

Benzer Haberler

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle “ bir adın kalmalı geriye” dedirtebilmektir.”

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine


“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “
“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü,


Seçmen samimi siyasetçiyi seviyor
Seçmen samimi siyasetçiyi seviyor

Başkan Tütüncü, “Siyaset ve İletişim” seminerinde yaptığı konuşmada halkla aynı dili konuşamayan, değerlerle çatışan siyasetin kabul görmediğine işaret ederek, \"Türk insanı,