Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje

3 Aralık 2014, Çarşamba - 13:39
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez Belediyesi, ‘Engeliniz Engelimizdir’ projesi kapsamında bedensel ve zihinsel engelli ile engelsiz toplam 80 öğrenci, hep birlikte sportif etkinlikler, geziler ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştireceği 4 günlük programda bir araya geliyor. Proje programında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Önümüzdeki aylarda kuracağımız Engelli Koordinasyon Merkezi, engellilerimizin sosyal hayata uyumu, dahil edilebilmesi için büyük bir fırsat olacak.” dedi.
 
 
Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde düzenleyeceği ‘Engeliniz Engelimizdir’ projesi, start aldı. 3-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek programların açılışı Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, bazı birim müdürleri, çok sayıda engelli ve ailesinin yanı sıra öğretmenler, etkinlik öncesi toplantıda bir araya geldi. Ayrıca toplantıya konser için Antalya’da bulunan Haluk Levent de katıldı.
 
80 Öğrenci Bir Arada
Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda ‘Engeliniz Engelimizdir’ projesi kapsamında 40’ı bedensel ve zihinsel engelli, 40’ı ise çeşitli okullardan engellilerle birlikte bulunacak öğrenci grubu, sportif etkinlikler, geziler ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı 4 günlük programında buluşacak. Projenin, engelli öğrencileri anlamak adına büyük bir fırsat olduğunu belirten Müdür Vural, “Proje, engelsiz öğrencilerimizi, engelli öğrencilerle bir arada tutarak, yaşanan zorlukları ve karşılaşılan engelleri anlamalarına yardımcı olacak.” dedi.
 
Engelliler İçin Projelere Devam
Projenin engelliler gününe yönelik göstermelik bir çalışma olmadığını, belediyenin bu tür sosyal projeleri her zaman gerçekleştirdiğini belirten Başkan Tütüncü, “4 gün boyunca engelli öğrencimizle, engelsiz öğrencilerimiz eşleşecek. Engelsiz öğrencilerimiz, 4 gün boyunca engellileri daha iyi anlama imkanı bulacak. Birbirimizi iyi anlamalıyız ki aradaki engelleri kaldıralım. ‘Engeller sevgiyle aşılır’ lafı, slogandan çıkartıp, toplum için yol gösterici bir söz olmalı.” ifadesini kullandı.
 
“Türkiye’ye Örnek Proje”
Yarının Türkiye’sinin geleceğinin çocuklar ve gençler olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Engelli kardeşlerimizin hayatta karşılaştıkları zorlukları iyi görmeliyiz. Gelecekte sorumluluk noktasında geldiğinizde engelliler hayatınızın bir yerinde iz etmiş olacak. Ve her zaman onlarla ilgileneceksiniz. Bu projemiz diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmalı. Belediye olarak, engellileri daha da çok sosyalleştireceğimiz bir ortam hazırlamak istiyoruz.” diye konuştu.
 
Engelli Koordinasyon Merkezi Müjdesi
Önümüzdeki günlerde engelli çalışmalarını koordine edecek Engelli Koordinasyon Merkezi kurulacağının müjdesini veren Başkan Tütüncü sözlerine şöyle devam etti.
“Engellilerin sosyal hayata uyumu, dahil edilebilmesi için pek çok projeyi, Engelli Koordinasyon merkezimiz gerçekleştirecek. Engelli kardeşlerimizi, kurumsal olarak bir çatı altında toplamış olacağız. 4 gün boyunca hoşça vakit geçirirken birbirimizi anlayabileceğimiz gün olsun.”
 
Dolu Dolu 4 Gün
Başkan Tütüncü’yü ‘‘Engeliniz Engelimizdir’ projesinden dolayı kutladığını belirten Sanatçı Haluk Levent, “Engellilerimizin her fırsatta yanında olmaya çalışıyorum. Böyle bir proje bütün kurumlara örnek olmalı. Engelleri sevgiyle kaldıracağız.” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, öğrenciler, öğrenci velileri, projede emeği geçenler ve öğretmenler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Dört gün sürecek kutlama ve etkinlikler çerçevesinde engelli öğrenciler; akvaryumu ziyareti, Özdilekpark AVM’de sinema gösterimi ve yine Özdilek AVM’de bowling oynayıp, oyuncak müzesi, biyoloji müzesi, kent ormanı, lunapark, at çiftliğini ziyaret edecek.
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje
Kepez`de Engelliler Gününde anlamlı proje

Benzer Haberler