İnsanlarımız özgür bir şekilde konuşuyor

25 Kasım 2014, Salı - 19:29
İnsanlarımız özgür bir şekilde konuşuyor

Gazeteci Nagehan Alçı, ‘Cumhuriyet ve Yeni Türkiye’ isimli konferansta, ülkede yaşanan gelişmeleri Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde seyirciyle paylaştı.

Kepez Belediyesi Kasım Ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Gazeteci Nagehan Alçı, ‘Cumhuriyet ve Yeni Türkiye’ isimli konferansta, ülkede yaşanan gelişmeleri Antalyalılara anlattı.

‘Cumhuriyet ve Yeni Türkiye’ isimli konferansı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda Antalyalı izledi.

Türkiye’de bir çok gelişme var


Genel itibariyle iki noktaya değinen Nagehan Alçı, ”Türkiye’de bir çok gelişme var. Bunların bir çoğunu alkışlayabilirsiniz, bir kısmına yanlış diyebilirsiniz. Ama bir gelişme var ki bir vatandaş olarak kendi iradesini yönetimde görmek isteyen siyasi tercihiniz yansıtılmış olur. Ama bir vatandaş olarak sizin yönettiğiniz bir ülke olmasını istiyorsanız, bir olumlu gelişmenin hakkını teslim etmemiz gerekir.” dedi.


Bu mücadele başarıyla kazanıldı


Alçı daha sonra şunları söyledi, “Türkiye’de son on yıl gibi görülüyor. Esasen son altı-yedi yıldır karşı çok ciddi bir mücadele verildi. Bizlerin, sivil vatandaşların iradesinin üzerinde bir güç aslında bu ülkenin sahibi olduğunu iddia ediyordu. Keyfi bir şekilde isterse siyasetin yani benim, senin, onun oyunu aslında askıya alarak partileri geçersiz ilan ediyordu. Liderleri korkutuyordu. Darbe yapacağım diye tehdit ediyordu ve darbe yapıyordu. Bunun korkunç örneklerini yaşadık. Dolayısıyla siyasetin karsısındaki vesait odaklarına karşı ciddi bir mücadele vardı ve bu mücadele başarıyla kazanıldı.”


Özgür insanların ülkesi olacaktır


Nagehan Alçı konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Bugün itibariyle ve bence bu çok önemlidir. Bundan sonra siyasetin yolu açılmıştır ve siyasetin yolu açıldıktan sonra her türlü sesin duyulabildiği özgür insanların ülkede konuşabildiği özgür insanların ülkesi olacaktır Türkiye.”







Benzer Haberler

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle “ bir adın kalmalı geriye” dedirtebilmektir.”

Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent


Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı
Projesi gibi temeli de ortak akılla atıldı

Kepez Belediyesi’nin, projesi ulusal bir yarışma ile oluşturulan, 2 bin kişilik çok amaçlı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeline ilk harç da her kesimden gelen davetlilerle


Tütüncü hizmetlerini Avrupa Konseyi’ne anlattı
Tütüncü hizmetlerini Avrupa Konseyi’ne anlattı

Avrupa Konseyi (AK)Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 18 ayda yaptığı hizmetleri, AK’nin 47 ülkesinin temsilcilerine anlattı.  Avrupa