Karamanlılarla birlikte ve beraberiz

20 Kasım 2014, Perşembe - 16:52
Karamanlılarla birlikte ve beraberiz


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesi Namık Kemal Bulvarında bulunan, Antalya Karamanlılar Derneği’ni ziyaret etti.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Karamanlılar Derneği’ni ziyaret ederek, Ermenek Kömür Ocağı faciasında yaşamları kaybedenler için baş sağlığı diledi.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Antalya Karamanlılar Derneği ziyaretine, Kepez Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy’da eşlik etti.



Hemşeri dernekleri hemşeriler arasındaki bağları güçlendirdiklerini ifade eden Tütüncü,”Karamanlılar derneği olarak siz hemşerileriniz arasında böylesi bir bağı kurmaya gayret gösteriyorsunuz. Bu çalışmalarınıza ve gayretlerinize her türlü desteği vermek istiyorum. Her zaman bugüne kadar olduğu gibi sizin yanı başında, birlikte ve beraberiz.” dedi.

Karamanlı ve Antalya’nın halkı adeta et ve tırnak gibi bir bütün olduğunu ifade eden Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti, ”Karaman değince benim için özel olan Karamanoğlu Mehmet Bey, Türkçenin artık yok olmaya başladığı zamanlarda Anadolu topraklarında divanda, dergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmasın demiştir. Fermanını buyurduğu günden itibaren Türk dilinin korunması ve bu topraklarda yaşatılması bakımından çok önemli çok önemli bir çalışma meydana gelmiştir. Dolayısıyla Karaman Oğlu Mehmet Bey’in o yiğitliğini, Türk diline, Türkçemize yapmış olduğu hizmeti unutmak, mümkün değildir.”

Antalya Karamanlılar Dernek Başkanı Orhan Yüksel, ziyaret anısına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, üzerinde dil fermanı bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey heykeli hediye etti.







Benzer Haberler

Bizim işimiz milletimize hizmet etmektir

Bizim işimiz milletimize hizmet etmektir

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma Derneği ziyaretinde, “Antalyalılık bilinci içerisinde barış, kardeşlik dostluk, muhabbet, saygı içerisinde yaşatabilmektir.” dedi. Antalya Erzincanlılar Yardımlaşma

Öğrencilerinden Celal Hoca’ya vefa
Öğrencilerinden Celal Hoca’ya vefa

Antalya İmam Hatip Lisesi mezunu olan Başkan Hakan Tütüncü, Celal Hocası’na karşı vefa görevini yerine getirdi. İmam–Hatip okullarının kurucusu olan merhum Mahmut Celaleddin Ökten’in


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Kepez barış şehri
Kepez barış şehri

Kepez’de, 81 ilin vatandaşının iç içe yaşadığına değinen Başkan Hakan Tütüncü, “Biz birbirimize bakarak hem güzelleşiyor hem de zenginleşiyoruz. Aynı şehirde güzel havayı