Kepez de engelli vatandaşlar da mutlu

14 Kasım 2014, Cuma - 21:24
Kepez de engelli vatandaşlar da mutlu

Kepez Belediyesi, bedensel engelli bireylerin belediye hizmet binasını engel olmadan, rahat bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla, engelli asansörü ile hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yaptı.

Kepez Belediyesi, bedensel engellilere engelsiz bir yaşam sunmaya dönük örnek çalışmalarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem asansörlü bir minibüsle, ücretsiz engelli hizmet aracı servisini, Engeliniz Engelinizdir projesini ve kaldırımlara takip taşları, eğimli geçişler yapılmasını başlatmıştı.

Engelli asansörü yapıldı


Başkan Tütüncü, 2 döneminde ise belediye hizmet binasını ve sosyal tesislerini, bedensel engelli vatandaşların rahat bir şekilde kullanabileceği hale getiriyor.
Bu amaçla belediye girişine ortopedik engellilere yönelik engelli asansörü yapıldı. Belediye giriş kapısında engelli ve yaşlılar için yardım çağrı noktası oluşturuldu. Engelli ve yaşlı bireyler, yardım çağrı noktasındaki düğmeye bastıklarında halkla ilişkiler personelinin yardımını alabilecekler.


Görme engellilere hissedilebilir yol


Görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde gidecekleri istikamette yönlendirilmeleri amacıyla belediye girişine ve giriş koridoruna sarı renkli hissedilebilir kılavuz izli görme engelli bandı döşendi. Görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde durmalarını veya yön değiştirmelerini sağlamak amacıyla asansör önlerine ve koridordaki kavşaklara hissedilebilir, zeminli görme engelli uyarı levhaları bandı konuldu. Merdivenlerdeki küpesteliklere ise görme engellileri bilgilendirmek için braille alfabeli alüminyum kabartma küpestelik levhası monte edildi. Görme engelli bireyler, latin ve braille alfabeli kabartma harita ve kat planı ile bulundukları yer ile ilgili bilgilendirilecekler. 

Engelli asansörü hizmete girdi


Belediye giriş kapısındaki engelli asansörü kullanan ilk isim bedensel engelli Hüseyin Yaman oldu.  Başkan Hakan Tütüncü de engelli asansörünün ilk kez kullanımını izledi.
 
Tütüncü, yaptığı açıklamada belediyeciliğin insanların hayatlarını kolaylaştırma, yaşam şartlarını iyileştirme sanatı olduğunun altını çizdi. Başkan Tütüncü, “Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz. Her sosyal grubun ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlara cevap vermek bizim hem belediyecilik hem de insanlık vazifemizdir.” dedi.

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırdık


Zihinsel ve bedensel engelli bireylerin hayata tutunması için her türlü hizmeti yaptıklarına vurgu yapan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz dönemde engelli vatandaşlarımızın hem hayatlarını kolaylaştıracak hem de onların toplumsal yaşamın içerisinde daha rahat bulunabilmelerini sağlayacak çeşitli sosyal projeler uyguladık.  Engellilerle, engelsizler arasındaki duvarları kaldırmaya dönük ‘Engeliniz Engelimizdir’  projemiz geçtiğimiz dönemde çok dikkat çeken, fayda sağlayan bir sosyal proje oldu. Bu dönemde Engeliniz Engelimizdir projesini sürdürerek, engelsiz vatandaşlarımızla, engelli kardeşlerimiz arasında ki sevgi bağını kuvvetlendireceğiz, sevgi köprülerini güçlendireceğiz.”

Fiziki alanlardaki engelleri kaldırıyoruz


Başkan Hakan Tütüncü, belediyeye ait fiziki alanlarda da engellilere yönelik değişimler yaptıklarını anımsatarak, “Belediyemizin çeşitli hizmet binalarına, sosyal tesislerine, oluşturduğumuz parklara engelli vatandaşlarımızın çok rahat bir şekilde, hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan girip çıkabilmelerini; tesisleri, parkları en iyi, şekilde kullanabilmelerini arzu ettik. Kepezpark Varsak ve içerisindeki Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla hiç kimsenin yardımı olmadan kullanabilecekleri şekilde düzenlendik.” açıklamasını yaptı.

Belediye binası engelsiz


Belediye binasını da engelsiz hale dönüştürdüklerine işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engelli asansörü ile bedensel engelli vatandaşlarımız rahatlıkla, hiç kimsenin yardımı olmadan belediye hizmet binasına girebilecekler; işlerini tamamladıktan sonra da ayrılabilecekler. Mevcut asansörlerimizde de engellilerim kullanımına yönelik düzenlemeler yapıldı.  İşaretli yürüyüş yolları belediye binasının tamamına uygulandı.  Bu uygulama ile görme engelli vatandaşlarımız, işaretleri takip ederek, asansörlerdeki ve çeşitli noktalardaki kabarma alfabesi ile yazılı olan yönlendirme levalarını da kullanarak belediyedeki işlerini kolay bir şekilde yapabilecekler.”


Bedensiz engelli Hüseyin Yaman da belediye binasını engelsiz bir şekilde gelip gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yaman, bugüne kadar engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti.

























Benzer Haberler

Kepez eğitimdeki kitap engelini kaldırdı

Kepez eğitimdeki kitap engelini kaldırdı

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 28 özel eğitim sınıfındaki zihinsel ve bedensel engelli öğrencilere, 4 ders kitabından oluşan 400 adet kitap seti hediye edildi.    Kepez Belediyesi, “Engeliniz

“Engeliniz Engelimizdir” projesi festival oluyor
“Engeliniz Engelimizdir” projesi festival oluyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bedensel ve zihinsel engellilerin yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Engeliniz Engelimizdir”, projesini engelliler


Kepez’den asansörlü minibüsle engellilere ulaşım servisi
Kepez’den asansörlü minibüsle engellilere ulaşım servisi

Kepez Belediyesi, ilçede yaşayan bedensel engelli vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla, asansörlü bir minibüsle, ücretsiz “engelli hizmet aracı servisi” uygulaması


Kepez Türkiye`ye örnek oldu
Kepez Türkiye`ye örnek oldu

Kepez Belediyesi`nin, 50`si engelli, 100 öğrencinin 5 gün boyunca birlikte sosyal aktivite yaptığı, eğlendiği; sevgiyle, yardımlaşmayla engelleri kaldırdığı "Engeliniz