Kursiyerlere satış yeri

9 Kasım 2009, Pazartesi - 20:32
Kursiyerlere satış yeri
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları (AKMEK)’ndaki ve ilçedeki halk eğitim merkezlerindeki kursiyerlere, ürettikleri ürünleri satabilmeleri için Mısır Çarşısı’nda yer tahsisi yapacaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Tütüncü’yü, halk eğitim merkezinin ana sınıfındaki minikler, kâğıttan yaptıkları çiçeklerle karşıladı.  Sınıfları gezen ve kursiyerlerle sohbet eden Başkan Tütüncü, geleneksel Osmanlı el sanatlarından biri olan “Mis Sabunculuk”  kursunu ilgi gösterdi. Tütüncü, kokulu meyve sabunu yapımını da ilgiyle izledi, kokulu sabunları dikkatle inceledi. Mis Sabunculuk kursunun Usta Eğitmeni Sevgi Gülbitmez de, Başkan Hakan Tütüncü’ye, kokulu sabunun nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde anlattı. Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Yakup Hoplar da, kursiyerlerin sabundan yaptıkları Üç Kapılar’ın maketini Tütüncü’ye hediye etti.
Ziyarette kursiyerler, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den, ürettikleri ürünleri satabilecekleri bir yer istedi. Tütüncü de, 41 projesi arasında el emeği çarşılarının oluşturulmasının da bulunduğunu anımsatarak, “5 noktada açtığımız Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları (AKMEK)’ndaki ve ilçemizdeki halk eğitim merkezi’ndeki kursiyerlerin ürettikleri ürünlerini satabilecekleri bir müessese kurma gayreti içerisindeyiz. Mısır Çarşısı’nda birkaç dükkanı, bu işe ayırmak suretiyle kursiyerler, ürünlerini satışa sunabilecekler.” bilgisini verdi.
Başkan Tütüncü, Müdür Hoplar ve kurs merkezindeki eğiticilerle sohbet ederek, taleplerini dinledi. Eğitime önem verdiklerini belirten Tütüncü, halk eğitim merkezlerinin sorunlarının çözümüyle yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler