AKMEK meslek sahibi yapıyor

9 Kasım 2009, Pazartesi - 17:48
AKMEK meslek sahibi yapıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 41 projesinden biri olan ve 1950 kursiyerin katıldığı, 55 branşta açılan Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları (AKMEK) ilgi büyük. 5 ayrı noktada açılan kurslarda eğitime devam ediliyor.


Kepez Belediyesi tarafından oluşturulan Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları’nda (AKMEK) eğitim tüm hızıyla sürüyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün seçim kampanyası döneminde vaat ettiği projelerin başında gelen mesleki eğitim kursları 5 ayrı noktada eğitime başlarken 55 branşta 1950 kursiyere eğitim veriyor. Düzenlenen kurs merkezlerinde başvuru tarihinden itibaren büyük ilgi görürken, kursiyerler verilen kaliteli eğitimden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkürler etti. Herşeyin başında eğitimin geldiğini ifade eden Kepez Belesiye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitime önem verdiklerini belirtti. Tütüncü, “İşsiz olan vatandaşlarımız kurslarda elde edecekleri mesleki becerilerle iş sahibi olabilirler, üretime katkı sağlayabilirler. Kurslara katılan ev hanımları da üretmiş oldukları ürünleri pazarlayarak aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşayacaklardır. Kepez’in sosyal dokusunun kuvvetli bir şekilde oluşturulabilmesi bakımından AKMEK’i önemsiyoruz. Halkımızın ilgisiyle enerjimizi daha da artırarak meslek edindirme kurslarını çok iyi çalışmasını sağlayacağız. Tek derdimiz, Kepezliler’i mutlu etmektir’ dedi.


Belediye Başkanı olur olmaz meslek edindirme kurslarının açılmasıyla ilgili projeyi kısa zamanda şekillendirerek eğitime başladıklarını ifade eden Tütüncü, “1950 kursiyerimiz bulunmaktadır. Bunların 4/3’üne yakını bayanlardan oluştu. Bayanlar, hem mesleki becerilerini geliştirmiş olacaklar hem de merak ettikleri mesleki branşlarda eğitim alacaklar. Bayanlar için kurs merkezleri, aynı zamanda sosyal yaşamlarını sürdürecekleri renkli bir yapı haline geliyor. AKMEK, Sakarya Parkı içerisi, Varsak’taki kurs merkezi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim veriyor.


KURSLAR:
Bilgisayar Kursları; Bilgisayar Web Tasarım, Bilgisayar  Destekli Çizim, Bilgisayar Destekli Grafik, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Okuryazarlığı, Bilgisayar  Programlama, Bilgisayar Teknik Servisçiliği, Bilgisayarlı Genel Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, İnternet Kullanımı, Network kursu ve veri Tabanı.
Yabancı Dil Kursları; Almanca, Arapça, Çince, İngilizce, Japonca, Rusça, Yunanca
Meslek Kursları; Ahşap Yat ve Tekne Yapımı, Aşçılık, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama, Büro Makine Teknik Servis Elemanı, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı, Deri Süslemeciliği, Doğalgaz Tesisatçılığı Eğitici Anne ve Çocuk Bakıcılığı, El Nakışları, El sanatları çiçek kursu, El sanatları- Ev aksesuarları, El Sanatları Teknolojisi, Elektrik Tesisat Pano Monitörlüğü, Elektrikli Ev Alet. Tamir Bakım Onarım, Elektronik Teknik Servis, Emlak Danışmalığı, Engelli Bakım Elemanı Yetiştirme, Epilasyon, Ev Büro Kurum Temiziliği, Ev Hizmetleri, Ev mefruşatı, Ev tekstili- Perde Dikimi, Fotoğrafçılık, Giyim Kursu, Güvenlik ve Alarm Sistemleri, Hasta ve Yaşlı Bakımı, İklimlendirme-Klima Tesisatçılığı, Kadın Giyim Modelistliği, Karo Seramik Fayans Döşemeciliği, Kat Şefi.


Sanat  Kursları; Ahşap Boyama, Cam Boyama, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı, Deri Süslemeciliği, Ebru, El Nakışları, El sanatları- Ev aksesuarları, El Sanatları İpek Kurdela Yapımı, Ev mefruşatı, Giyim Kursu, Hüsn-ü Hat, İğne oyası, Kalemişi, Kırkpare, Klasik Masaj (Bay), Klasik Masaj (Bayan), Kudüm, Kumaş Boyama, Kurdela Nakışı, Makine Nakışı, Makine Nakışı-Maraş işi, Makine Nakışı-Türk işi, Minyatür, Örgü Kursu, Plastik Sanatlar, Rölyef, Seramik, Stilistlik, Takı Tasarımı, Tel Kırma.
Sosyal ve Kültürel  Kursları; Bağlama, Deri Süslemeciliği, Diksiyon ve İletişim Becerileri, Gitar, İlk Yardım, Kudüm, Ney, Okuma Yazma I Kademe, Okuma Yazma II. Kademe, Protokol  ve Görgü Kuralları, Türk Halk Oyunları ve Türkçe.
 



 




Benzer Haberler