Kepez sanat şehri oluyor

2 Kasım 2009, Pazartesi - 18:22
Kepez sanat şehri oluyor
Kepez Belediyesi’nin, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koralarının icra heyetlerine girecek sanatçıların belirlenmesi amacıyla sınav yapıldı. 52 kişinin başvurduğu sınavda 30 aday korolara alındı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, alt ve üst yapı hizmetleri, planlama ve mülkiyet sorununu çözümüyle modern bir kent kimliği kazandırmayı amaçladığı ilçede, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yatırım yapıyor. Kepez Belediyesi, tiyatro seçmelerinden sonra şimdi de Türk Halk Müziği (THM) ve Türk Sanat Müziği (TSM) korolarının sınavı yaptı.



Kepez Belediyesi THM ve TSM korolarının icra heyetlerine girecek sanatçıların belirlemesi amacıyla açtığı sınava 52 kişi başvuruda bulundu. Kepez Belediyesi nikah salonunda yapılan sınavda da sanatçı adayları, jürinin önünde hünerlerini sergiledi. Türk Halk Müziği eğitmeni Mahmut Özmen, Türk Sanat Müziği eğitmenleri Mahmut Tahir Çetin ve Eda Akbalık tarafından koroların seçmeleri titizlikle gerçekleştirildi.



Yapılan değerlendirme sonucunda 70 puan alan 30 aday, Kepez Belediyesi’nin THM ve TSM korolarını girmeye hak kazandı.



Seçmeleri ilgiyle takip eden Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya da,  kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seçmelerine gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını söyledi. Kepez Belediyesi bünyesinde bir konservatuar kurmayı amaçladıklarını belirten Kaya, “Konservatuar oluşturma hedefiyle yola çıktık. Alt yapıları tamamladıktan sonra konservatuarı oluşturacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Bundan sonra da sınavlarımız devam edecek. Tüm vatandaşlarımızı, sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize katılmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.  



Başkan Yardımcısı Kaya, Kepezlilerin, sanata, sanatsal faaliyetlere karşı büyük ilgisinin olduğunun altını çizerek,  şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde Kepez’i, kültürün ve sanatın en iyi icra edilen yerlerden biri haline getirmek istiyoruz. THM ve TSM korolarımız da Ocak veya Şubat ayı içerisinde ilk konserini icra edecek. Okullarda ve mahallelerde de konserler vereceğiz. Oluşturduğumuz bu korolarla genç arkadaşlarımızın konservatuara hazırlanmasına da yardımcı olacağız.”



Kepez Belediyesi THM ve TSM korolarını kazanan adayların eğitimi önümüzdeki hafta başlayacak. Sanatçı adaylarına, haftada 8 saat eğitim verilecek.

Benzer Haberler