Kent Ormanı canlanıyor

30 Ekim 2009, Cuma - 20:17
Kent Ormanı canlanıyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün fikirleriyle hazırlanan proje ile Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı, 7 gün 24 saat kullanılabilecek bir yaşam merkezi haline geliyor. Kent Ormanı’nda, köy pazarı, seyir kahvesi, kahvaltı yerleri ve kır düğünlerinin yapılacağı alanlar olacak.

Kepez Belediyesi, Antalya kent merkezinin, denizinin ve doğasının en güzel izlendiği tepeleri, turizm kenti imajına yakışır hale getiriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Masadağı’ndaki 10 dönümlük seyir terası projesinden sonra, şimdi de Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı’nı çekim merkezi yapıyor.

Tütüncü’nün fikirleriyle hazırlanan proje çerçevesinde Kent Ormanı mesire alanı yeniden düzenleniyor. Türkiye’nin en büyük maskının ve yapay şelalenin de bulunduğu Kent Ormanı, 70 dönümlük bir alanda uygulanacak olan projenin tamamlanmasıyla Antalya’nın buluşma noktası olacak.

Hazırlanan proje çerçevesinde mesire alanında park çalışması başlatıldı. Mesire alanının yeniden düzenlenmesi çalışmalarında çevreye uygun doğal malzemeler kullanılıyor. Kültürel ve sosyal tesislerin yer alacağı mesire alanında üretici ile tüketicinin bulaşacağı bir pazar sokağı oluşturuluyor. Bu sokakta da Pazar günleri köy pazarı kurulacak. Kent merkezinin, denizin ve doğanın en güzel izlendiği Kent Ormanı’nda, seyir terasları da yapılacak. Gözlemenin yapılacağı kahvaltı mekanlarının, çay bahçesinin yer alacağı mesire yerinde, kır düğünlerinin, eğlencelerin yapılacağı bir alanda bulunacak. Kent Ormanı’nda ayrıca çocuk oyun alanı, spor alanı ve otoparkta da yer alacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit  ile birlikte Kent Ormanı’nda başlatılan yenileme çalışmalarını denetledi. Tütüncü, çalışma yapılan alanı gezerek, Özyiğit’e proje hakkında bilgi verdi.

Mesire alanının yeniden düzenlenmesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Tütüncü,  Orman ve Çevre Bakanlığı’nın, Kepez Belediyesi’ne tahsis ettiği araziye yeni bir kimlik kazandırmak amacıyla proje çalışmasını başlattıklarını söyledi.

Tütüncü, projenin tamamlanmasıyla Kent Ormanı’nın, 7 gün 24 saat kullanılabilecek bir yaşam merkezi haline geleceğini belirterek, şunları söyledi: “ Mesire alanında, pazar günleri, üretici ile tüketicinin buluşabileceği bir köy pazarı kuracağız. Seyir teraslarıyla, mesire alanına gelecek vatandaşlarımız, Antalya kent merkezinin izlenme imkânı bulacak. Kültürel ve sosyal tesisleriyle Kent Ormanı’nı, Antalyalılar için oksijeni bol, havası temiz güzel bir yaşam alanı haline getirmek istiyoruz.”

Başkan Hakan Tütüncü, Aralık ayı içerisinde mesire alanını hizmetine açmayı hedeflediklerini ifade ederek,“Kent Ormanı, Antalya için prestij bir proje, önemli bir dinlenme ve eğlence alanı olacak. En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp Kepezli ve Antalyalı vatandaşlarımıza mesire alanını armağan edeceğiz. Bu alan, geleneksel kültürümüzü yaşatılacağı ama derme çatma olmayan kendine has çizgileri olan, kendine has bir kimliği olan nezih bir ortam haline gelecek. Turistlerin gelebileceği bir yer de olacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

Benzer Haberler