Kepez Cumhuriyeti kutluyor

29 Ekim 2009, Perşembe - 19:33
Kepez Cumhuriyeti kutluyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kepez İlçe Kaymakamlığı hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti`nin 86. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı na çelenk sunumu töreniyle başladı. Çelenk sunumu ve saygı duruşu töreni, Kepez İlçe Kaymakamlığı hizmet binasının bahçesindeki Atatürk Anıtı`nın önünde gerçekleştirildi.

Törene, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Beşir Acar, Kepez Belediyesi ve il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Özyiğit`in, Garnizon Komutanı Acar’ın, Başkan Tütüncü’nün ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde grubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarının, Atatürk Anıtı`na çelenk sunumunda bulunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla tören sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti`nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 29 Ekim’in, Türk milletinin milli bayramı olduğunu belirterek, “29 Ekim, Türk milletinin canına kastedenlerin, milletimizin başından, topraklarımızdan defettiğimiz gündür. Bugünü, geniş bir katılımla coşkuyla, gururla kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. Kepezimize yakışır bir şekilde görkemde, halkımızın katılımıyla Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü kutluyoruz. Tüm Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”  şeklinde konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açıklamasında “Cumhuriyetin kuruluşu, Atatürk’ün önderliğinde silah arkadaşlarıyla birlikte bir çöküşün ve dağılışın ardından çok büyük bir fazilet mücadelesi gösterilerek kazanılan bir başarıdır.” dedi.

Tütüncü, Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği istiklal mücadelesini bugün taçlandırmaları gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Cumhuriyeti kurup, bize emanet etmişlerdi. O emaneti, aziz bilerek taşıyacağız ve Cumhuriyetimizin gelecek hedeflerine Atatürk’ün koymuş olduğu gelecek hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz.  2023 yılı,  Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli. 2023’te Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Ülkemizi, 100 yıl hedeflerine ulaştırmak en önemli önceliğimiz ve ülkümüzdür. Birlik ve beraberliğimizi demokrasimizle birlikte taçlandırarak, Cumhuriyetimizi yıldızlaştırmak, ülkemizi, milletler dengesi içerisinde çok daha üst sıralarda göstermek her Türk vatandaşının namus borcudur, gönül borcudur.”

Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim de saat 09.00 da kaymakamlık hizmet binasında tebrikleri kabul edecek.

Kepez`de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Kepez Belediyespor Tesisleri`nin yanındaki Seyhan Caddesi’nde düzenlenecek olan kortej geçişiyle devam edecek.

Benzer Haberler

Kepez’de Cumhuriyet’e coşkulu kutlama.

Kepez’de Cumhuriyet’e coşkulu kutlama.

Antalya’nın Kepez ilçesinde, Cumhuriyet’in ilanının 87. yaşı, düzenlenen törenlerle birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, coşkulu bir şekilde kutlandı. Cumhuriyet’in 87’ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk tören Kepez

Kepez’de 19 Mayıs coşkusu.
Kepez’de 19 Mayıs coşkusu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 92’inci yıldönümü, düzenlenen törenlerle, birlik ve beraberlik


Kepez Ulu Önder’i özlemle yad etti
Kepez Ulu Önder’i özlemle yad etti

Kepez Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yılında özlemle yad edildi.  Türkiye


Kepez Ulu Önder’i özlemle andı
Kepez Ulu Önder’i özlemle andı

Antalya’nın Kepez ilçesinde, düzenlenen törenlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yılında özlemle ve şükran anıldı.