Tütüncü kahvaltıda sorunları dinledi.

15 Ekim 2009, Perşembe - 21:50
Tütüncü kahvaltıda sorunları dinledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye başkanları arasındaki kavganın halka fayda değil zarar vereceğini söyleyerek, “Anadolu’da  ‘konuşma, pişir’ diye güzel söz vardır. Biz de konuşmuyoruz, pişiriyoruz.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Menderes Mahallesi’nde, Hedef Gıda şirketinin çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Tütüncü, kahvaltıda büyük çoğunluğu Kepez’de oturan şirket çalışanlarının mahallelerindeki sorunlarla ilgili sorularına cevaplandırdı.

Baraj Mahallesi, yeni yolların açılması ve asfaltlanma dışında hizmet almadı, sorusuna Başkan Tütüncü, “Türkiye’deki birçok meselenin temelinde imarsızlık vardır. İmar planları yapılmadan, insanlar kendi kafalarına göre evlerini yaparlar, politikacılar da bu yapılaşmaya biraz göz yumarlar. Ondan sonra kalkarız imar planı yaparız. Şu bizim adamımız, şu bizim partimizden öyle olmasın, böyle olsun deriz. Bu şekilde eğri büğrü yolları olan çarpık bir kentleşme meydana gelir. Baraj Mahallesi, 25 yıl önce planlansaydı, oraya gelen vatandaşlar plan dâhilinde evlerini yapmış olsalardı mahalle bugünkü halinden çok daha güzel olurdu. Çarpık yapılaşmanı olduğu yerde yol açmak güçtür. Yolu açtıktan sonra yol asfalt kaplama ister. O gördüğünüz 1 m2 asfalt, 1. derece saf yün 1m2 saray halıdan daha pahalıdır. Baraj Mahallesi hizmet almadı düşüncesine katılmıyorum” cevabını verdi.

Başkan Hakan Tütüncü, büyük alışveriş merkezlerinin esnafın etkilenmemesi, vatandaşların alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmesi ve ekonomik büyümenin sağlanması bakımından şehir merkezi dışında yapılmasında büyük yarar olacağını söyledi.

Çankaya Mahallesi’nde Masadağı’nda yapacakları seyir terası projesinin basit bir çalışma olmadığının altını çizen Tütüncü, Masadağı bölgesini de Antalya’nın en önemli banliyösü haline getirmek istediklerini bildirerek, şunları ifade etti: “Masa Dağı’ndaki seyir terası projesi alelade bir çalışma değil. Çok acele etmeyelim, diye farklı mimarlara projeler hazırlattık. Seyir terası çalışmasıyla Masadağı, İstanbul’daki Çamlıca gibi bir sosyal tesis kimliği kazanacak. Halkımızın yararlanabileceği gerçekten bir cazibe merkezi olan, Antalya yakışan, geleneksel mimariyi hatırlatan, geleneksel mimariden izler taşıyan bir tesis olacak. Masadağı’nı Antalya’nın önemli bir banliyösü haline getirmek istiyoruz. Orada çok farklı bir dünya var. 2-B ile ilgili mülkiyet sorunu çözüldükten sonra bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye başkanları arasında yaşanan siyasi çekişmeleri doğru buluyor musunuz, sorusunu da şu yanıtı verdi: “Bugüne kadar halkımız siyasi çekişmelerden bıktı. Politikacılar vuruşsun, ezilen halk olsun. Ben bu anlayışa karşıyım. Önemli olan millet iradesiyse millet, sandıktan sözünü söylüyor. O söylenen sözün başımız- gözümüz üstünde yeri var. Beğeniriz veya beğenmeyiz. Severiz ve sevmeyiz. Hepimiz belediye başkanıyız. Ne yapmamız lazım? El ele verip halkımıza hizmet etmemiz lazım. Benim Büyükşehir Belediye Başkanı ile diğer belediye başkanlarıyla kavgamdan halka bir fayda var mı? Yok. Zarar var? Var. Halkımıza zarar çektirmeye ne hakkımız var. Antalya, halkımız için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Akaydın’la uyumlu çalışıyorum. Doğru olan her şeyde onlara destek veriyorum. Yanlış yaptıkları yerde de bakın burası yanlıştır diye yapıcı eleştirimizi ortaya koyuyoruz. Anadolu’da ‘konuşma, pişir’ diye güzel söz var. Biz de konuşmuyoruz, pişiriyoruz.”



Ziyarette Kepez Belediye Meclis Üyeleri Aydın Açan ve Dilaver Tanık da yer aldı.


Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “
“Yeni Kepez’in mimarı Kepezlilerdir “

Başkan Hakan Tütüncü, 6. hizmet yılı toplantısında yaptığı konuşmada, değişen ve şehirleşen Yeni Kepez’in mimarının kendisinin değil, Kepezliler olduğunu söyledi. Tütüncü,


Varsak Antalyalıların tercihi olacak
Varsak Antalyalıların tercihi olacak

Yıllardır hizmete aç bırakılmış Varsak’a yapılacak hizmet yağmuruyla Antalya’nın tercih semti haline geleceğini sözünü veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 3- 4 yılda bunu


Kepez’in mimarı 123 projesini açıkladı
Kepez’in mimarı 123 projesini açıkladı

Kepez’in yönetimine 3. kez talip olan Cumhur İttifakının AK Partili Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, ‘123 proje ile hedef 2023’ projelerini açıkladı. Kepez’e 10 yılda