SAĞLIKLI YAŞAMA YÜRÜDÜLER.03.10.2009

12 Ekim 2009, Pazartesi - 18:22
SAĞLIKLI YAŞAMA YÜRÜDÜLER.03.10.2009
Kepez Belediyesi ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, 3–4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Kepez Kent Ormanı, Duacı Köyü arasında sağlıklı yürüyüş etkinliği düzenledi.

Antalyalılar, 3–4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde sağlıklı yaşama yürüdüler. Dünya Yürüyüş Günü, Kent Ormanı mesire alanında gerçekleştirilen yürüyüş organizasyonuyla kutlandı. Kepez Belediyesi’nin ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüş etkinliğinde Antalyalılar, hem spor yaptı hem de sevdikleriyle güzel bir hafta sonu geçirdi. Topluma sağlıklı yaşam mesajı vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşe Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkan Vekili Ramazan Eciş, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Kaya, Mustafa Sağdur, mahalle muhtarları ve çok sayıda Antalyalı, eşleriyle, çocuklarıyla ve köpekleriyle katıldı. Sağlıklı yaşam yürüyüşü ile ilgili düşüncelerini dile getiren Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla yürüyüş etkinliğinin düzenlendiğini söyleyerek, “Bu organizasyonu, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kepez Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirdik. Topluma, insan sağlığı açısından, sağlık olma çağrısında bulunmak için bir araya geldik” ifadesini kullandı.
Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, “Antalyalıları, sağlıklı yürüyüşe davet ediyorum. Antalyalılar, yukarı çıkıp bu güzellikte temiz havayı solumasını istiyorum.” dedi.
Sağlıklı yaşamı teşvik edecek böyle bir organizasyonu, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Kepez Belediye Başkan Vekili Ramazan Eciş de, “Güzel bir etkinlik oldu. Fiziksel aktivitenin insan sağlığı açısından önemine dikkat çektik. İnsanlarımızın, fiziksel aktiviteleri, yaşamlarında alışkanlık haline getirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yürüyüş, “Hareketli yaşam, hastalıksız yaşam” pankartının eşliğinde Kepez Kent Ormanı mesire alanının girişinde başladı. Yürüyüşe katılanları, Duacı Köyü sakinleri de alkışlarla karşıladı. Duacı Köyü Su Sarnıcı’nda mola veren katılımcılar, buradan Kent Ormanı mesire alanına kadar yürüyerek yürüyüşü sonlandırdı. Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılanlar, Kent Ormanı ile Duacı Köyü arasındaki 6 km.lik parkuru, 2 saate yakın bir zamanda yürüdüler.
Kepez Belediyesi, katılımcılara mesire alanında içecek ve yemek ikramında bulundu.

Benzer Haberler