NASRETTİN HOCADAN NASİHATLAR 29.09.2009

12 Ekim 2009, Pazartesi - 18:12
NASRETTİN HOCADAN NASİHATLAR 29.09.2009
Kepez Belediyesi, Nasrettin Hoca ile ilçedeki anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine, eğlence ve sohbet havasında hayat dersi verecek.

İnsanlara doğru yolu gösteren, iyilikleri bildiren, doğruya sevk eden ve kötülüklerden sakındıran bir veli olan Nasreddin Hoca, Kepez’e geliyor. Hoca, eşeği ile okulları gezerek öğrencilere eğitim amaçlı fıkralar anlatacak.
Eğitimin yüzde yüz destekçisiyim, diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitimde örnek bir çalışma başlatıyor. Tütüncü’nün, talimatıyla Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Nasrettin Hoca figürüyle öğrencilere sosyal hayat dersi verilmesiyle ilgili eğitim projesi hazırladı. Hazırlanan proje ile Nasrettin Hoca’nın katılımıyla ilçedeki anaokullarında ve ilköğretim okullarında eğlence ve sohbet havasında eğitim programı düzenlenecek. Proje ile öğrencilere sosyal yaşam dersi verilmesi ve Türk edebiyat dünyasının bir değerinin öğrencilere anlatılması amaçlanıyor.
Ekim ayında Kepez’e gelecek olan Nasrettin Hoca, eşeği ve karısı ile birlikte ilçedeki okullarını gezecek. Hoca’nın ziyaretlerine Başkan Hakan Tütüncü de eşlik edecek. Hoca, ziyaret ettiği okullarda çocukları anlatacağı fıkralarla hem eğlendirecek hem de düşündürecek.
Nasrettin Hoca figürünü ise Kepez Belediyesi Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve oyuncu Abdullah Sürekli canlandıracak.
Eğitim alanında örnek bir çalışmayı başlatacaklarını belirten Başkan Tütüncü, eğlence ve sohbet havasında öğrencilere eğitim vereceklerini söyledi. Nasrettin Hoca’yı okullara götürerek, öğrencilere, kitap okumanın, eğitimin ve arkadaşlığın önemini, kötü alışkanlıkların zararlarını anlatacaklarını belirten Tütüncü, “Eğlence ve sohbet havasında eğitim vereceğimiz öğrencilere, sosyal, kültürel ve edebiyat dünyamızın bir değerini de anlatacağız, aktaracağız. Nasrettin Hoca ile çocuklarımıza, sosyal ilişkilerini geliştirmelerine, dış fırçalamak gibi günlük alışkanlıklarını edinmelerine yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.
Okul ziyaretlerinde öğrencilere, boyama kitabı da hediye edecek Nasrettin Hoca, karısı ve eşeği ile birlikte Ekim ayından itibaren ilçedeki anaokulu ve ilköğretim okullarını gezmeye başlayacak.


Benzer Haberler

NASRETTİN HOCA KEPEZ’İ GÜLDÜRÜYOR 05.10.2009

NASRETTİN HOCA KEPEZ’İ GÜLDÜRÜYOR 05.10.2009

Nasrettin Hoca Kepez’i güldürüyor Kepez Belediyesi’nin, “Nasrettin Hoca okulları ve ilçeyi geziyor" eğitim ve kültür projesi başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Nasrettin Hoca, karısı ve eşeği ile Cengiz Topel İlköğretim

KEPEZ’DE ANNELER AĞLAMAYACAK 05.10,2009
KEPEZ’DE ANNELER AĞLAMAYACAK 05.10,2009

Kepez Belediyesi’nin, “Nasrettin Hoca okulları ve ilçeyi geziyor" eğitim ve kültür projesi başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Nasrettin Hoca, karısı ve eşeği


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Nasrettin Hoca öğrencilerle buluşuyor.
Nasrettin Hoca öğrencilerle buluşuyor.

Kepez Belediyesi’nin, Nasrettin Hoca ile sohbet ve eğlence ortamında öğrencilere hayat dersi verme eğitim ve kültür projesi devam ediyor. Nasrettin Hoca Kepez İlçesi’nde bulunan tüm resmi,