VARSAK GÜZELLEŞİYOR 25.09.2009

12 Ekim 2009, Pazartesi - 18:01
VARSAK GÜZELLEŞİYOR 25.09.2009
Varsak güzelleşiyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak’ın, imar planıyla, parklarıyla, kaldırımıyla, asfaltlı yollarıyla, meydanlarıyla, sosyal tesisleriyle Antalya’nın çok güzel bir yerleşim yeri haline geleceğini söyledi.

Varsak’ın, 5747 Sayılı Büyükşehir Sınırları İçerisinde İlçe Oluşturulması Kanun gereği Kepez Belediyesi’ne bağlanmasıyla kaderi değişti. Varsak, Kepez Belediyesi ile birlikte yıllarca hasret kaldığı belediyecilik hizmetlerini almaya başladı. Varsak’ın mahalleleri, asfalt, park çalışmasıyla adeta şantiyeye döndü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, birçok kez ziyaret ettiği Varsak’ın yerinde tespit ettiği sorunlarını acil bir şekilde çözüyor. Şu ana kadar çamur ve toz içerisindeki 10 km.den fazla yol asfaltla kaplanırken, 10 dönümden oluşan 3 parkın yapımı da büyük oranda tamamlandı. Şimdi Varsak’ta çocukların yüzü gülüyor.
Varsak’ta devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Tütüncü, Varsak’ın, 40 bin nüfusuyla Antalya’nın önemli yerleşim merkezlerinden biri olmasına rağmen geçmiş dönemlerde çok fazla hizmet alamadığını söyledi. Tütüncü, Bakanlar Kurulu kararıyla birlikte Varsak’ın Kepez Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte ciddi belediyecilik hizmetleri almaya başladığını anımsatarak “Seçimleri kazandıktan hemen sonra Varsak’ın, Antalya’nın, güzel bir beldesi olabilmesi adına kollarımızı sıvadık ve çalışmalarımıza başladık.” dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, bölgede ciddi bir alt ve üst yapı çalışması başlattıklarını kaydederek şöyle devam etti: “Alt yapıyla ilgili çok ciddi sorunlar vardı. Asfaltsız birçok sokak var. Sitelerde çok güzel binalar ve güzel sosyal ortam bulunuyor ama ihata duvarı dışındaki yol tozdan geçilmiyor. Arabanızı yıkıyorsunuz, siteye park ediyorsunuz 10 dakika sonra aranızın üzerinde iki karış toz. Alt yapısı tamamlanan, Büyükşehir Belediyesi tarafından bize teslim edilen yolların asfaltlanması çalışmasına başladık. Ciddi manada bir asfalt çalışması yaptık. 2011 yılının sonuna geldiğimizde Varsak’ta asfaltsız yol kalmayacak. Varsak’a yazın tozdan, kışın çamurdan kurmak bizim en önemli hedefimizdir. Hedefimiz istikametinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra Varsak, Antalya’nın önemli merkezlerinden biri hale gelecek.”
Kepez Belediye Başkanı, Varsak’ta Karşıyaka Mahallesi’nde 2, Menderes Mahallesi’nde 1 tane olmak üzere 10 dönüm alandan oluşan 3 parkın inşasına da başladıklarını anımsatarak, “Bu bölgede yaşayanların eğlenebileceği, çocukların oynayabileceği mekanları hızla bir şekilde yapmak gibi bir düşüncemiz var.” şeklinde konuştu
Varsak’ta yaşayanların, Kepez Belediyesi’ne bağlandıkları için memnuniyetlerini dile getirdiğine işaret eden Başkan Tütüncü, “Varsaklılar, iyi ki Kepez Belediyesi’ne bağlandık, demeye başladılar. Güzel hizmetler yapıyoruz. Park, asfalt ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Varsak bugüne kadar görmediği, göremediği belediyecilik hizmetlerini almaya başladı. Varsak, İmar planıyla, parklarıyla, kaldırımıyla, asfaltlı yollarıyla, meydanlarıyla, sosyal tesisleriyle çok güzel bir yerleşim yeri haline gelecek. İmarla ilgili ciddi sorunlar var. Bu imar sıkıntılarını nasıl kaldırırız, onun üzerinde çalışıyoruz. Kısa bir süre içerisinde bu sorunla ilgili somut adımları atacağız.” Şeklinde açıklamalarını tamamladı

Benzer Haberler