KOÇ TAB BALDWİN İMZALADI 01.09.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 00:12
KOÇ TAB BALDWİN İMZALADI 01.09.2009
Koç Tab Baldwin imzaladı

Kepez Belediyespor Kulübü Basketbol Takımı, TBL’yi yakından tanıyan Yeni Zelanda Milli Takımı`nın eski Koçu Tab Baldwin ile anlaştı.

Kepez Belediyespor, Beko Basketbol Ligi’ndeki hedeflerini gerçekleştirecek bir antrenörü takımın başına getirdi. Halil Üner’in görevden ayrılmasının ardından boşalan antrenörlük görevine TBL’de Banvit’i çalıştıran ve Yeni Zelanda Milli Takımı’nı Dünya 4’üncüsü yapan Tab Baldwin’i getirdi. Antalya’ya gelen Amerikalı antrenör için Kepez Belediyesi hizmet binasında imza töreni düzenlendi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erkin Demir ve Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Ünlüoğlu’nun katıldığı törende Tab Baldwin kendisini Kepez Belediyesporlu yapan 1 yıllık sözleşmeye imza attı.
İmza töreninde bir konuşma Başkan Tütüncü, kariyerli bir antrenör olan Tab Baldwin’in, Kepez’e, büyük başarılar kazandıracağına inancının tam olduğunu söyledi. Başarılı bir teknik adamla sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tütüncü,“Takım ruhunu ortaya koymak suretiyle güzel bir başarıyı elde edeceğimize inanıyorum. Buna olan inancım tamdır. Oyuncu ve teknik ekipteki arkadaşlarımızın Baldwin’le sözleşme yapmamızdan dolayı yüzlerindeki memnuniyet ifadesi bizleri sevindirdi. Yöneticilerimizin, oyuncularımızın, teknik heyetimizin motivasyonunu çok yüksek gördüm.Bu motivasyon, çalışmalarımızda çok önemli bir etken olacak. Bu sezonu çok başarılı geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Sporun, Kepez için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Kepez, Antalya’nın, genç nüfusun en yoğun yaşadığı ilçesi Kepez’dir. Profesyonel ligdeki takımımızı bir lokomotif olarak görüyoruz. Takımımızın çok başarılı olmasını istiyoruz ki, burada gençlere dönük olarak yapacağımız sosyal projeleri, basketbol takımının kazandığı başarıların lokomotifinde yürütebilelim. Kepez’e, spor alanında başarılar kazandırmak istiyoruz. Alt yapıda çok önemli adımları atmaya hazırlanıyoruz. Yaz spor okulunda bu açılımı gösterdik. Geleceğin sporcularını yetiştirmek beni mutlu ediyor. Alt yapıda her branşta ağırlık veriyoruz. Alt yapıdan 3 sporcumuz, basketbol a takımıyla birlikte antrenman yapıyor. Kepez Belediyespor’u, transferle adı anılan değil, alt yapıdan a takıma oyuncu hazırlayan bir takım olarak göreceksiniz. İlçemizdeki gençlere ve çocuklara, önemli bir sosyal yaşam alanı kazandırmak ve onları sporun güzelliği içerisinde sokağın kötü alışkanlıklarından uzak tutabilmek için bir imkan hazırlıyoruz.”
Yeniden Türkiye’ye geldiği için mutlu olduğunun altını çizen Baldwin de konuşmasında şunları söyledi: “Kepez’e gelmek benim için büyük onurdur. Kepez’de, toplumsal bir projeye katkı da bulanacağım için mutluyum. Sadece başarılı bir koç olmak değil, genç nüfusa örnek olma gibi bir misyonum olduğunu da biliyorum. Büyük bir takım olabilmek için çok çalışacağız. Çok iyi imkânlarımız var. Yönetimiz güçlü bir takım kurma konusunda başarılı bir işler yapmış. Bu imkanlar, benim için çok büyük bir fırsat. Banvit’te, çok başarılı 2 sezon geçirdim. Evine gelen bir basketbol antrenörü gibi yine rakiplerimle ve dostlarımla karşılaşacağım için mutluyum.” TAB BALDWIN
16 Haziran 1958 Jacksonville Florida USA’de doğdu. 8 yaşında başlayan basketbol hayatı lise yıllarında antrenör olan babasının takımında devam etti.1983 Montgomery / Auburn Üniversitesi Asistan Antrenörü olarak başlayan antrenörlük kariyerine seksenlerin sonunda Yeni Zelanda 2. lig takımlarından Otago’da devam etti.1995-2000 yılları arasında Aucland takımıyla 5 yıl boyunca Yeni Zelanda Şampiyonluğu’nu kazandı. Bu dönemde üç kez yılın antrenörü seçilen Baldwin,Yeni Zelanda Milli takımında 2001-2006 yılları arasında başantrenör olarak görev yaptı. Yeni Zelanda Milli takımıyla 2002 yılında FIBA Dünya Şampiyonası’nda 4. lük kazandı. 2004-2006 yılları arasında TBL takımlarından Banvit’te görev aldı. 2005 yılında Banvit ile FIBA Europe Cup’ta Final Four oynadı.2007-2008 sezonu başında ise Yunanistanın PAOK BC Selanik takımında görev yaptı.Notr’e Dame Ünv.İşletme Muhasebesi bölümü mezunu olan Baldwin evli ve iki çocuk babası.

Benzer Haberler