GAZİ MAHALLE 1.ETAPTA MUTLU SON. 29.08.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 00:03
GAZİ MAHALLE 1.ETAPTA MUTLU SON. 29.08.2009
Kepez Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Gazi Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılan hak sahiplerine kura çekimi ile yerleşecekleri evleri belirlendi. 1.etaptaki 448 konutun kura çekimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gazi Mahallesi’nde toplu konut projesi alanında evleri yıkılan gecekondu sahipleri, modern konutlarına kavuştu. Hak sahiplerinin, oturacakları modern konutların yerleri belirlendi. Kepez Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gazi Mahallesi nde yıkılan gecekonduların yerine, TOKİ iş birliği ile yapılan konutlar tamamlanmıştı. Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlenen kura çekimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Kepez Belediye Meclis üyeleri, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kürsüye ilk olarak Kepez Belediyesi Meclis Üyesi ve Toki Komisyon Başkanı Hasan Demir geldi. Önemli bir sürecin ardından başarı elde ettiklerini ifade eden Demir, “Gece gündüz demeden çalıştık ve vatandaşımızın sabırsızlıkla beklediği konutlara kavuşmasını sağladık. Göreve geldiğini günden bugüne kadar bu konunun çözüme kavuşması için çaba gösteren Belediye Başkanımız Sn. Hakan Tütüncü’ye teşekkür ediyorum” dedi. Hasan Demir, katkılarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye plaket takdim etti.

Göreve geldiği günlerde Gazi Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile yakından ilgilendiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Belediye Başkanı olduğum zaman önümüzde bulduğumuz en önemli problemlerden birtanesi toplu konut uygulamasıydı. Bununla ilgili birçok sorunun var olduğunu ve çözüm bekleyen birçok mesele olduğunu biliyorduk. Bazı hemşehrilerimiz nezaman sonuçlanacağını soruyordu. Birazda endişe içindeydiler,. 4 aylık bir çalışmanın neticesinde kura çekilebilecek seviyeye getirdik. Geçmiş dönemde yanlışlar, hatalar olmuş olabilir. Bu yanlışları ve hataları ortadan kaldırmak için ben ve arkadaşlarım çaba sarfettik. Hedef sizin mutluluğunuz ve huzurunuzdu” dedi.

Kentsel dönüşüm kampanyalarının gönüllülük esaslarına göre yapılmasının aslolduğunu vrugulayan Tütüncü, “Geçtiğimiz dönemde yapılan bu anlaşmalarla birlikte birtakım sıkıntıların varolduğunu görüyoruz. Ama ne var ki bazı sözleşmelerinde yapıldığını göz önünde bulundurursak, bu sözleşmelerin devletin devamı ilkesi gereğince yerine getirilmesi gerekiyordu. Bayrama kadar evlerinize gireceksiniz. Seçim kamyanyaları döneminde bizler var olan konutların üzerinde toplu konut uygulamaları yapmayacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzde duruyoruz. Ev yıkmak suretiyle TOKİ uygulamaları asla yapmayacağız. Ama bize muhalefet edenler TOKİ yapacak dediler. TOKİ yapılması gerekiyorsa haziyeneye ait üzerinde ev olmayan boş araziler var. Bu arazilerin üzerinde TOKİ uygulaması yapmak düşünülebilir. Dar gelirli vatandaşlarımıza yuva sahibi yapmak için düşünebiliriz. Kuranın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tütüncü, projeye emeği geçenlere teşekkür etti. Kura çekiminin startını Kepez Belediye Başanı Hakan Tütüncü yaptı. İlk olarak Semet Şerefli isimli vatandaşa, daha sonra Ahmet Boz isimli vatandaşların hak ettiği daireler kura çekimi ile belirlendi. TOKİ Komisyon Başkanı Hasan Demir’in çektiği kurada ise Sülünay Halat isimli vatandaşın yerleşeceği konut tespit edildi. Törende isimleri kurayla belirlenerek sahneye çağrılan hak sahibi vatandaşlar, cam kasede yer alan zarfları çekerek, oturacakları blok ve dairelerini belirlediler. 1.etapta evleri yıkılan gecekondu hak sahiplerine verilen 448 konut, 8 blok ve 13 kattan oluşuyor. Yeşillendirme çalışmasının yapıldığı modern konutların bulunduğu alanda çocuk oyun parkı da yer alıyor.

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

“Talimatı vatandaştan alırız”
“Talimatı vatandaştan alırız”

Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda 5 mahalleyi kapsayan ve parselasyon uygulaması tamamlanan imar revizyonunu, bölge sakinlerinin talebi üzerine şehrin ortak aklıyla yaptıklarını


Çile bitti mutlu günler başlıyor
Çile bitti mutlu günler başlıyor

Kepez Belediyesi, kuruldukları günden bugüne mülkiyet problemleriyle yatıp kalkan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahalle sakinlerini, tapularına ve konforlu konutlarına


BAYRAMI YENİ KONUTLARINDA KUTLAYACAKLAR 26.08.2009
BAYRAMI YENİ KONUTLARINDA KUTLAYACAKLAR 26.08.2009

Bayramı yeni konutlarında kutlayacaklar Kepez Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Gazi Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılanlara verilecek olan