GENÇ BAŞKANDAN TURİZM YATIRIMI. 23.04.2009

8 Ekim 2009, Perşembe - 00:15
GENÇ BAŞKANDAN TURİZM YATIRIMI. 23.04.2009
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu öğrencisi Tuberk Yılmaz, ilçede kültür turizmiyle ilgili yatırımlar yapacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla görevini, geçici bir süreliğine Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu öğrencisi Tuberk Yılmaz’a bıraktı.
Başkan Tütüncü, Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Çayır ve öğretmeni ile birlikte kendisini ziyaret eden Yılmaz’ın, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı. 
23 Nisan’ın barut ve kan kokuları arasında, bozkırın ortasında bir milletin bağımsızlığının başladığı bir gün olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından milli iradenin, millet hâkimiyetinin özellikle vurgulandığı bir gündür. 23 Nisan aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin destansı bir şekilde gerçekleştirildiği, savaşın yönetildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günüdür. Bu bayramı biz her yıl ulusal egemenlik bayramı olarak kutlamaktayız. Aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün, Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına bir armağanı olarak bugünü bir çocuk bayramı olarak kutlanmasıyla ilgili talimat buyurması da özellikle manidardır. Atatürkçülüğün iki temeli vardır: Bir tanesi Misak-i Milli, diğeri de Hâkimiyeti Milliyedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, iradenin millete ait olduğunu, söz söyleme yetkisinin millete ait olduğunu ifade eden bir bayramdır.” şeklinde konuştu. 
Yeni nesil olarak en büyük ülkülerinin Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak olduğunu belirten Tütüncü, “Eğer Cumhuriyeti, demokrasiye taçlandıramazsak, Atatürk’ün hedeflerine, Cumhuriyet’in hedeflerine ulaşılması, muasır medeniyetler seviyesine çıkılması düşünülemez. İnanıyorum ki, bugünün sahibi Türk çocukları, gelecekte demokrasiye tutkun bir vaziyette Cumhuriyeti yüceltmenin Atatürk’ün hedeflerine birlik ve beraberlikle erişmenin ve kavuşmanın mücadelesini vereceklerdir.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından belediye başkanlığı makamını, Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu öğrencisi Tuberk Yılmaz’a bıraktı.
Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Yılmaz da, ilçede yapacağı projelerini açıkladı. Deniz olmadığı için Kepez’e turist gelebilmesi için kültür turizmine yönelik yatırımlar yapacağını anlatan Tuberk Yılmaz, sokak hayvanların korunması ve hayvan barınağı yapılmasıyla ilgili de çalışmalarının olduğunu açıkladı. Yılmaz, açık rögar kapaklarının kapatılmasıyla ilgili de Fen İşleri Müdürlüğü’ne talimat verdi.
Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de telefonla aradığı Tuberk Yılmaz’a, okul bahçelerine ağaç dikilmesi projesiyle ilgili bilgi verdi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ziyaretin anısına Tuberk Yılmaz’a, günün anısına Atatürk’ün “Nutuk” ve Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserlerine hediye etti.
Ziyarette Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Soner Erkaya, Gürsal Kaya ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman da yer aldı.


Benzer Haberler