KADINLAR DERNEKLEŞTİ. 17.08.09

9 Ekim 2009, Cuma - 23:06
KADINLAR DERNEKLEŞTİ. 17.08.09
Kadınlar Dernekleşti

Ayşe Güliz Yılman’ın başkanlığında kadınların kamu hayatına katılımlarını sağlamak, yaşlılara ve engelli vatandaşlara ekonomik alanda yardımcı olmak amacıyla bir dernek kuruldu.

Kısa adı KASHAK olan Kadınların Sosyal Ekonomik ve Kültürel Hayata Katılımlarını Sağlama Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri yemekte bir araya geldi. Deniz Restoran’da düzenlenen dayanışma yemeğinde KASHAK üyeleri, derneğin yapacağı çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yemekte bir konuşma yapan KASHAK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Güliz Yılman, sivil toplum kuruluşlarının ülkemizde toplumsal hizmete öncülük ettiğini söyledi.
Yılman, derneğin amacını şu şekilde özetledi: “Amacımız, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve bedensel engelli vatandaşlarımıza iş istihdamı ve üretime katkılarını sağlayacak imkanların sunulması ve sosyal sorumluluk projeleriyle desteklenmesi konusunda köprü olabilmektedir.”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün eşi Dr Ayşe Tütüncü de yemeğe katılarak derneğin çalışmalarına destek verdi. Dayanışmayı ve yardımlaşmaya amaçlayan böyle bir derneği kurdukları için KASHAK Başkanı Yılman’ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutlayan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak kadınların meslek sahibi olabilmesi amacıyla 3 noktada ücretsiz meslek edindirme kursu açacaklarını söyledi. Kadınlarla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Ayşe Tütüncü, meslek edindirme kurslarına ve halk eğitim merkezlerine katılan kursiyerlerin ürettikleri ürünleri satabilmeleri amacıyla da satış stantları kuracaklarını sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Kadın meclis üyesi sayısı artmalı

Kadın meclis üyesi sayısı artmalı

Başkan Hakan Tütüncü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, gelecek yerel seçimlerde belediyelerde kadın meclis üyesi sayısının artmasını diledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Dr. Ayşe Tütüncü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kooperatifçilikte Kepez Modeli
Kooperatifçilikte Kepez Modeli

Kepez Belediyesi,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve kadın kooperatifleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Kepez Belediyesi, kadın emeğinin değerlendirileceği


Kepez Belediyesi’nden Toplu Nikah Töreni
Kepez Belediyesi’nden Toplu Nikah Töreni

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikâhlarını yaptıramayan 6 çiftin nikâhlarını Osman Gazi Semt


Kepezli kadınlara girişimcilik dersi
Kepezli kadınlara girişimcilik dersi

Kepez Belediyesi, açtığı mesleki eğitim kursları ile el beceresi kazandırdığı kadınlara, KOSGEP’in desteği ile şimdi de ürettikleri ürünleri satabilmenin yolunu da öğretiyor.