KEPEZ BOSNA İLE KARDEŞ OLUYOR. 03.08.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 22:40
KEPEZ BOSNA İLE KARDEŞ OLUYOR. 03.08.2009
Kepez Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın merkez ilçelerinden Sterigrad (Eskişehir) ile kardeşlik protokolü imzalanması oy birliği ile kabul edildi.

Kepez Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 13 gündem maddesi karara bağlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında toplanan mecliste, 2009–2014 dönemiyle ilgili, belirlenen hedefleri içeren, Kepez Belediyesi Stratejik Planı oy çokluğu ile kabul edildi.
Muhtaç Kimselere Yardım Yönetmeliği ve Eğitim Yardımı Yönetmeliği gündem maddeleri de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Başkan Hakan Tütüncü, iki yönetmeliğin de 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na uygun olarak hazırlandığını belirterek, “Maddi durumu iyi olmayan ilköğretim ve üniversite öğrencilerinin ve okulların bakım onarım, araç, gereç gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Eğitim Yardımı Yönetmeliği’ni hazırladık.” bilgisini verdi.
Kepez’de mesleki eğitim merkezlerinin kurulması ve bu konuda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile karara bağlandı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na göre, meclis gündemine getirmeden belediye başkanının mesleki eğitim kurslarını kurma yetkisinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Tütüncü, şunları söyledi: “Belediye kanununa göre mesleki eğitim kurslarını kurma yetkimin olduğunu biliyorum. Kepez’i ilgilendiren bir konu olduğu için, muhalefetin katkısını alabilmek adına paylaşma duygumdan dolayı, nezaketin konuyu meclis gündemine getirdik. Güzel çalışmaları, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirerek, Kepez’de hizmet aşkı sinerjisini oluşturma arzum var.”
Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Antalya Valiliği’nin açtığı dava sonuca Bölge İdare Mahkemesi tarafından 2.etap revizyon imar planı iptal edilen Teomanpaşa Mahallesi’nin imarsızlık sorununu çözüldü. Teomanpaşa, Güneş ve Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri’ni kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yapılması maddesi oybirliği İmar Komisyonuna havale edildi. AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Zeki Çivik de mahkeme kararı dikkate alınarak, kanuna uygun bir imar planı çalışması yapacaklarını ifade etti.
Başkan Tütüncü’nün, kendi çektiği 40 fotoğraftan oluşan “ Bir Sancak Bir Yetim Şehir Bosna” konulu sergiyle Bosna Hersek’le başlatılan gönül köprüsü kurma çalışmasında ikinci adım da atıldı
Kepez Belediyesi ile Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın merkez ilçelerinden Sterigrad (Eskişehir) ile kardeşlik protokolü imzalanması ve konuyla ilgili Başkan Hakan Tütüncü’ye yetki verilmesi isteği de oybirliği ile meclisten geçti.
Sosyal-kültürel bağların geliştirilmesi, bilgi paylaşımının artırılması amacıyla Sterigrad ile kardeş şehir olacaklarını anımsatan Tütüncü, “Bosna Hersek’te, inancımızın ve kültürümüzün ayağa kalkması Türk millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak o toprağa, coğrafyaya sahip çıkmamızla oldu. Kepez Belediyesi olarak Bosna Hersek’te çok farklı bir kültürel atmosfer ve gönül köprüsü oluşturmak sizlerle bizlere nasip olacak.”
Tütüncü, Sterigrad Belediye Meclisi’nde de kardeş şehir olma protokolünün kabul edildiğini de hatırlattı.
AK Parti grubunun önergesiyle meclis gündemine gelen Türkiye Engelliler Vakfı’nın, yer talebi de oybirliği ile karara bağlandı.


Benzer Haberler