TÜTÜNCÜ TAPU İPTALLERİ SORUNU ÇÖZÜLECEK 22.07.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 21:52
TÜTÜNCÜ TAPU İPTALLERİ SORUNU ÇÖZÜLECEK 22.07.2009
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Kongresi’ndeki konuşmasında tapu iptalleri sorununun çözümüyle ilgili söz veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sorunun çözümü konusunda ilgili bakanlara talimat verdiğini söyledi.

Tütüncü, kahvehanelere kütüphane projesi çerçevesinde gittiği Erenköy Mahallesi’nde, vatandaşların soruları üzerine tapu iptal davalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tütüncü, Kepez’in en önemli sorunu olan 2-B ve tapu iptal davalarıyla ilgili sorunun çözümü noktasında AK Parti Hükümeti’nin gayretli çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
26 Şubat 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm milletvekillerinin desteği ile tapu iptal davalarının ortadan kaldırılmasına yönelik kanun çıkarıldığı anımsatan Başkan Tütüncü, konuşmasın şöyle sürdürdü: “Bu kanunla tapu iptal davaları ortadan kalkacaktı. Ancak bu kanunun çıkmış olmasına rağmen, mahkemeler farklı bir yorum içerisine girerek bu yasanın uygulanamayacağı fikrinde birleştiler. Bu kanunla, vatandaşlarımızın tapu iptal davaları ortadan kalkması gerekirken mahkemelerin yapmış olduğu bu yorumla birlikte maalesef tapu iptal davaları devam etmektedir.”
Bu sorunun ardından konuyla ilgili hukuki ve idari çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tütüncü, tapu iptal davaları ve 2-B sorunu konusunda nelerin yapılabileceği konusunda hazırladıkları raporu 10 Temmuz’da eski Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e verdiklerini kaydetti. Şahin’in de bu raporu, Başbakan’a sunduğu bilgisini veren Başkan Hakan Tütüncü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Temmuz’un 12’sinde yapılan AK Parti İl Kongresi’nde tapu iptal davaları ve 2-B sorunuyla ilgili ‘Kepez’deki mülkiyet sorununu an be an takip ediyorum. 2009 Ocak ayında çıkardığımız bir yasa ile 2-B arazileri üzerinde hak sahibi olanları tespitini yapmaya başladık. Çıkaracağımız yeni bir kanunla da 2-B arazilerini kullanan vatandaşlarımızın kanundaki şartlara göre tapularına kavuşmasını sağlayacağız. Tapu iptal davalarıyla ilgili olarak da 2009 Şubat ayında Tapu Kadastro Kanunu’nda bir değişiklik yaptık. Uygulamada sorunlar olduğunu biliyorum. Değişikliği yapmış olmamıza rağmen mahkemelerin bu kanunu uygulamaması söz konusudur. Bununla ilgili idari adımları atacağız Ancak vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bu konunun takipçiyiz. Hiçbir bir kimseyi mağdur etmeden hukuk ve kanun çerçevesinde bu meseleleri çözmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulunduğunu ifade etti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu konuşmanın ardından Başbakan’ın, ilgili bakanlara, sorunun çözümüyle ilgili gereken talimatları verdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Gerek tapuları iptal olan hemşehrilerimiz, gerekse mahkemeleri devam eden vatandaşlarımız son derece rahat olsunlar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Antalya AK Parti İl Kongresi’ndeki konuşmasında tapuları iptal olan vatandaşlarımıza, bu süreci geri döndüreceğiz; mahkemeleri de devam eden vatandaşlarımıza da tapu iptal davalarından kurtaracağız, diye konun altını çizdi ve Kepezlilere söz verdi. Sayın Başbakanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başbakanımızın talimatlarıyla birlikte yürürlükteki bir takım sıkıntıları ortadan kalkacaktır. Kepez Belediye başkanı sıfatıyla bu sorunu yakından takip ediyorum. Uygulanan durum vatandaşlarımız açısından son derece üzücüdür. Çözüm noktasında vatandaşlarımıza ne tür destek vermemiz gerekiyorsa veriyorum vereceğim.”
Tütüncü, Başbakan Erdoğan’a, Kepez Belediyesi’ni ziyaretinde mülkiyet sorunuyla ilgili bir dosya sunduğunu da sözlerine ekledi.


Benzer Haberler